Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε παραγραφή οδηγείται το Βατοπέδι

Στη Βουλή έφτασε χτες και η δικογραφία για την υπόθεση των swaps επί κυβέρνησης Σημίτη

Σε παραγραφή οδηγείται, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Π. Δούκα, Αλ. Κοντό και Ευ. Μπασιάκο, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη από τη Βουλή. Το 5μελές Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα προτείνει την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου για τους τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ.

Πάντως, δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών η παραγραφή του αδικήματος της απιστίας δεν αμφισβητείται, αφού πρόκειται για πράξη που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκαν από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και πως το βούλευμα που θα εκδώσει το Δικαστικό Συμβούλιο δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος, η δικογραφία θα επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια Ειρ. Καλού, ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μοναχοί, συμβολαιογράφοι κλπ) που κατηγορούνται για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Στη Βουλή βρίσκεται από χθες και η δικογραφία που εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη σε κατηγορίες περί «συνδρομής και υποκίνησης» σε παραποίηση ισολογισμού. Πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά του Αυστριακού δικαστή Φ. Μουλά Καλί εναντίον της τράπεζας Γκόλντμαν - Σακς, όπου φέρεται να έχουν παρουσιαστεί ψευδή στοιχεία αναφορικά με τα ελληνικά swaps για την περίοδο 2000 - 2001. Η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά πάγια πρακτική, εφόσον προκύπτει ενδεχόμενη ευθύνη πολιτικών προσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ