Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε εγρήγορση ο λαός

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, αξιοποιώντας ότι ο Κανονισμός δε δίνει τη δυνατότητα απάντησης από το ΚΚΕ, κατέφυγε σε σειρά ανυπόστατων και συκοφαντικών χαρακτηρισμών, διαστρεβλώνοντας προκλητικά τις θέσεις του ΚΚΕ, αλλά και τα ίδια τα γεγονότα.

Αυτός που αμφισβητεί ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και ότι ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ δεν είναι το ΚΚΕ, όπως ο πρωθυπουργός ψευδέστατα ισχυρίστηκε, αλλά η τουρκική κυβέρνηση με εκφρασμένες θέσεις και δράσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την είσοδο τουρκικών πολεμικών πλοίων και ερευνητικών σκαφών, όπως το Malene Ostervold.

Εκείνα που έχουν ανοίξει το δρόμο σ' αυτήν την εξέλιξη, είναι η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, οι συμφωνίες της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αναγνωρίζουν ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο λαός πρέπει να ανησυχήσει και να τεθεί σε εγρήγορση, για να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονούν σε βάρος των λαών, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και αυτό γιατί ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί με θράσος το ΚΚΕ για εθνικισμό και συνωμοσιολογία, προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει και δεν απαντά στις συγκεκριμένες προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, δε διαψεύδει τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων της Τουρκίας για μυστικές διαβουλεύσεις, δεν αντιδρά, αλλά αποδέχεται τις "γκρίζες ζώνες" που επιβάλλει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Πατριωτισμός δεν είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αλλά τα συμφέροντα των λαών».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org