Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Κατάργησαν το χαράτσι σε 21 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα

Δυναμικά και συντονισμένα άνοιξαν τα διόδια από την Πελοπόννησο μέχρι την Εγνατία από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ. Οι οδηγοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό κορνάροντας προς τους συγκεντρωμένους και περνούσαν χωρίς να πληρώνουν

ΜΑΛΓΑΡΑ

Motion Team

ΜΑΛΓΑΡΑ
Σε 21 διόδια σε όλη τη χώρα οι μπάρες ανέβηκαν, τα διόδια άνοιξαν και δεκάδες οδηγοί πέρασαν χωρίς να καταβάλουν το βαρύ χαράτσι. Με την πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), για πολλές ώρες, από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ, κανείς απ' τους διερχόμενους οδηγούς δεν πλήρωσε διόδια και το χαράτσι καταργήθηκε στην πράξη. Στα διόδια, όμως, πρέπει να προστεθούν και τα υπόλοιπα χαράτσια. Η συνεχής αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης (όπως ψωμί, γάλα κλπ.) αποτελούν ορισμένα μόνο στοιχεία από την επέλαση που έχει εξαπολυθεί κατά του λαϊκού εισοδήματος, που διαρκώς συρρικνώνεται.

Με σημαίες των συσπειρώσεων όπου ανήκουν, με πανό και την προκήρυξη στο χέρι, καλούσαν τους οδηγούν να μην ανέχονται τη ληστεία των διοδίων, όπου πληρώνουν για δεύτερη και τρίτη φορά την κατασκευή των δρόμων, που σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν καρμανιόλα, όπως στην περίπτωση της Εθνικής Οδού Πάτρας - Αθηνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μια διαδρομή μόλις 250 χιλιομέτρων, από Αθήνα μέχρι Καλαμάτα, ο οδηγός πληρώνει τέσσερα διόδια (Ελευσίνας, Σπαθοβουνίου, Νεστάνης και Ασέας) συνολικού κόστους 9,20 ευρώ και για την επιστροφή, άλλα τόσα. «Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους», αναφέρεται στο ψήφισμα των πέντε συσπειρώσεων.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ»
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ»
Οι διερχόμενοι οδηγοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ενέργεια των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ. Είναι χαρακτηριστική η ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των κατοίκων από όλες τις γύρω περιοχές στα διόδια της Λεπτοκαρυάς (Πιερία), όπου η διέλευση των αυτοκινήτων γινόταν ελεύθερα από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 6, ενώ στα συνθήματα για κατάργηση όλων των διοδίων οι οδηγοί ανταποκρίνονταν με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης.

Συνολικά άνοιξαν οι εξής 21 σταθμοί διοδίων:

  • ΑΤΤΙΚΗ: Αφίδνες (2,05 ευρώ) Ελευσίνα (2,90) Λιόσια (2,80) Καισαριανή (2,80).
  • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Μάλγαρα Θεσσαλονίκης (2,80 ευρώ), Πολύμηλος Κοζάνης (2,80) Λεπτοκαρυά Πιερίας (2,90).
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Θήβα (2,50 ευρώ), Τραγάνα (2,40), Αγ. Τριάδα (1,55) Πελασγία (2,40).
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Πυργετός (2,20 ευρώ), Μοσχοχώρι (2,80) Μακρυχώρι (1 ευρώ).
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Σπαθοβούνι (2,40 ευρώ), Νεστάνη (2,30), Ασέα (1,90), Ζευγολατιό (2,90), Ρίο (2,90) γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (12,20).
  • ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας (3 ευρώ).

ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΠΥΡΓΕΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ
ΠΥΡΓΕΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ

ΘΗΒΑ
ΘΗΒΑ

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ - ΛΑΜΙΑ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ - ΛΑΜΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ