Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάνει πράξη το δικαίωμα στον αθλητισμό για όλους

Στα γήπεδα του Ρουφ και της Ν. Ιωνίας ανοίγει αύριο η αυλαία της φετινής διοργάνωσης

Φάση από την περσινή διοργάνωση του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά του ΠΑΜΕ
Φάση από την περσινή διοργάνωση του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά του ΠΑΜΕ
Tη δική τους απάντηση για έναν αθλητισμό - δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, δωρεάν, που θα λειτουργεί ως μέσο για την υγεία και την ψυχαγωγία των αθλούμενων ετοιμάζονται να δώσουν από αύριο Κυριακή 16 Γενάρη και μέχρι τα τέλη Μάρτη στο φετινό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά του ΠΑΜΕ. Η διοργάνωση, που φέτος είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς της, έκανε ρεκόρ συμμετοχών, αφού ήδη δήλωσαν ότι θα μετάσχουν σε αυτήν 40 ομάδες, αποτελούμενες από εργαζομένους σε διάφορους χώρους δουλειάς, αλλά και από παιδιά που προέρχονται από τις θεραπευτικές κοινότητες κατά των ναρκωτικών, που δίνουν το δικό τους αγώνα για επανένταξη στη ζωή.

Σε αντίθετη γραμμή από τις λογικές που θέλουν σήμερα τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο ως προϊόν για πώληση με σκοπό το κέρδος των επιχειρηματιών, ως πεδίο δράσης για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, ως πρόσφορο έδαφος για τζογάρισμα και ως ευκαιρία για την πώληση αναβολικών και ναρκωτικών ουσιών, οι αγώνες του τουρνουά δείχνουν την αντίληψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τον Αθλητισμό.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την απάντηση της εργατικής τάξης για τον αθλητισμό που θα αφορά όλους, καθώς και για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου κόντρα στις λογικές της παθητικότητας που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα διαχείρισης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα αποδεικνύει στην πράξη ότι η δράση του συνδικάτου δε σταματάει στον εργασιακό χώρο, όπως και η ζωή του εργαζόμενου δε σταματάει στη δουλειά του. Μέσω των συγκεκριμένων αγώνων, το ποδόσφαιρο μπαίνει σε πρώτο πλάνο ως αθλητικό και συλλογικό παιχνίδι που λειτουργεί ως στοιχείο διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης.

Και, παράλληλα, το εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου συνδέεται και με τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική, με την προσπάθεια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να μη μείνει κανένας νέος εργαζόμενος ανοργάνωτος.

Ανανεωμένο σύστημα διεξαγωγής

Πλήρως ανανεωμένο είναι το σύστημα διεξαγωγής του φετινού ποδοσφαιρικού τουρνουά. Οι 40 ομάδες έχουν χωριστεί σε 10 ομίλους των 4 ομάδων, όπου στην Α' φάση θα δώσουν μεταξύ τους (ανά όμιλο) αγώνες με τις πρώτες ομάδες των ομίλων και τις 6 καλύτερες δεύτερες να προκρίνονται στη Β' φάση που θα διεξαχθεί το Μάρτη και θα περιλαμβάνει τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον τελικό. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο γήπεδα της Αθήνας, στο Ρουφ και τη Ν. Ιωνία.

Την αυλαία της αγωνιστικής δράσης, αύριο 16 του Γενάρη, θα ανοίξουν οι πέντε πρώτοι όμιλοι του τουρνουά (1-5), που θα αγωνιστούν στην 1η αγωνιστική. Την επόμενη Κυριακή 23 του Γενάρη θα κάνουν πρεμιέρα οι υπόλοιποι όμιλοι (6-10), ενώ έτσι εναλλάξ θα διεξαχθεί η Α' φάση.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι: ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ (ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΥΦ): 1ος ΟΜΙΛΟΣ: 10 π.μ.: Ματσούκης - Εργαζόμενοι Χαϊδαρίου, 11 π.μ. Κωνσταντακάτος - Eurobank/Alpha. 2oς ΟΜΙΛΟΣ: 12 μ. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - ΑΚΤΟ, 1 μ.μ. ΦΑΓΕ - Λογιστές Πειραιά. 3ος ΟΜΙΛΟΣ: 2 μ.μ.: Συνδικάτο ΟΤΑ - ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, 3 μ.μ. ΙΕΚ Ν. Ιωνίας (τεχνικοί δικτύων) - ΣΕΛΕΤΕ.

(ΓΗΠΕΔΟ Ν. Ιωνίας): 4ος ΟΜΙΛΟΣ: 11 π.μ. Cosmote - Ακμή, 12 μ. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων - Λογιστές Αθήνας. 5ος ΟΜΙΛΟΣ: 1 μ.μ. LE MONDE - ΙΕΚ Ν. Ιωνίας (Ιντερνετ) 2 μ.μ. Διάβαση - Lavifarm.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ