Σάββατο 15 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Βραδιές θεάτρου

«Δεσποινίς Τζούλια»
«Δεσποινίς Τζούλια»
Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ παρουσιάζεται από τη Δευτέρα στο θέατρο «Αλμα» (κάθε Δευτέρα, Τρίτη), σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Σταυρούλα Μάκρα, Στάθη Παναγιωτίδη και Βάσω Τσεκούρα. Ο Στρίντμπεργκ βασίστηκε σε μια αληθινή ιστορία και δημιούργησε το πρώτο θεατρικό δείγμα του σύγχρονου ποιητικού ρεαλισμού. Τρεις αμφιταλαντευόμενοι νέοι, παγιδευμένοι στην έπαρση του σύγχρονου πολιτισμού, αγωνίζονται να βρουν διέξοδο προς ένα αβέβαιο μέλλον, στηριζόμενοι στη βίαιη εξομοίωση των ανθρώπων, ενώ η φύση οργιάζει έτοιμη να εκδικηθεί όποιον δε σέβεται τη διαφορά κάθε φυσικού οργανισμού. Ενα έργο γεμάτο αποκαλύψεις, που πηγάζουν από την ψευδαίσθηση ότι ο έρωτας είναι μία αέναη ειρηνική διαδικασία και όχι μία διαρκής σύγκρουση, που δε συνιστά διάσπαση αλλά σύνθεση.

  • Στο θέατρο «Μουσούρη», κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη (9 μ.μ.) και Τετάρτη (6 μ.μ., και 9 μ.μ.) παρουσιάζεται η «Μαύρη κωμωδία» του Πίτερ Σάφερ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με τους Τάσο Χαλκιά, Ζέτα Δούκα, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Χριστίνα Τσάφου, Χρήστο Σιμαρδάνη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Θανάση Τσαλταμπάση και Χρήστο Σουλιώτη. Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι αυτό το μήνα θα ανεβαστεί στο «Μουσούρη» και το έργο του Κόλιν Χίγκινς «Χάρολντ και Μοντ», με σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, σκηνικά - κοστούμια Αναστασίας Αρσένη, φωτισμούς Κατερίνας Μαραγκουδάκη και μουσική επιμέλεια Παναγιώτη Τσεβά. Παίζουν οι: Αννα Παναγιωτοπούλου, Πέτρος Φιλιππίδης Ερση Μαλικένζου, Γιάννης Δεγαΐτης, Τάκης Παπαματθαίου, Αννα Μονογιού, Ηλίας Γιαννάκης, Σπύρος Παππάς, Γιώργος Τσούρμας, Κατερίνα Δημάδη.
  • Το θέατρο «Επί Κολωνώ» φιλοξενεί μία ακόμη από τις παραστάσεις του φεστιβάλ θεατρικού performance νέων ομάδων «Off-Off Athens». Στις 17,18/1 (9.30 μ.μ.) παρουσιάζεται η «Ανιούτα» του Αντον Τσέχοφ, σε διασκευή με ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο των Στέφανου Παπατρέχα - Χρήστου Κοροβίλα. Η εύθραυστη Αννα συζεί με τον φιλόδοξο φοιτητή Ιατρικής Κυριάκο. Ταλαπωρημένη από αυτόν θα περάσει στον Δομίνικο (ζωγράφο) και στην Κιοπέογλου (καφετζού), αλλά θα επιστρέψει στον Κυριάκο μέσα από μια εναλλαγή σκηνών και τραγουδιών (3 τραγούδια από το «Εκτο Πάτωμα» του Σταμάτη Κραουνάκη και ένα τραγούδι γραμμένο από μέλη της ομάδας) που συνδέονται μέσω του αφηγητή. Παίζουν: Μύρια Χώπλαρου, Στέφανος Παπατρέχας, Λήδα Θωμαΐδη, Κατερίνα Χατζάκη, Δέσποινα Κατσαρού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ