Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Να μην παρθούν νέα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των μεταναστών

Eurokinissi

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει ο «φράχτης», γιατί κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό εάν δεν αντιμετωπίζει το κακό στη ρίζα του. Τα παραπάνω σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Τρέλλης και Χρήστος Ποτόλιας, με αφορμή την κατασκευή του «φράχτη» στα χερσαία σύνορα Εβρου - Τουρκίας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συμφωνία με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. εφαρμόζει κατά γράμμα την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ψήφισε τη γνωστή οδηγία της ΕΕ που θα μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και πολύμηνης φυλάκισης μεταναστών, ενόψει της "επιστροφής" τους στις χώρες προέλευσης ή διέλευσης.

Εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τη ΣΕΝΓΚΕΝ και τον κανονισμό "Δουβλίνο ΙΙ" της ΕΕ, παίρνει δρακόντεια μέτρα φύλαξης των λιμανιών εξόδων προς την ΕΕ - και πάλι με τη συνδρομή του FRONTEX - εντείνοντας τις απελπιστικές και απάνθρωπες συνθήκες ζωής των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

Τώρα κάτω από την πίεση των προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική τους με πυροτεχνήματα σαν αυτό με το "φράχτη" και δείχνοντας η κυβέρνηση την πυγμή της απέναντι στους μετανάστες, προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, να θολώσει τα νερά και με τη βοήθεια πολλών ΜΜΕ να περάσει την εικόνα μιας κυβέρνησης αποφασισμένης να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό.

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει ο "φράχτης", γιατί κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό εάν δεν αντιμετωπίζει το κακό στη ρίζα του. Και για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι η κύρια αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι η πολιτική των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, που με τις επεμβάσεις, τους πολέμους, τη λεηλασία του πλούτου, τη φτώχεια, την εξαθλίωση δημιουργεί αφόρητες συνθήκες ζωής και εξωθεί απελπισμένους ανθρώπους στους δύσκολους δρόμους της προσφυγιάς.

Το κύριο, λοιπόν, καθήκον που μπαίνει σήμερα μπροστά στους λαούς είναι να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να σφυρηλατήσουν τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ τους, για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, ιδιαίτερα σήμερα που ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα των αγορών, τη λεηλασία των πρώτων υλών, των ενεργειακών πόρων κλπ. οξύνεται και η συμπεριφορά τους γίνεται πιο επιθετική, πιο αδίστακτη.

Σήμερα χρειάζεται απειθαρχία στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τον κανονισμό του Δουβλίνου Νο 2, να επιτραπεί στους χιλιάδες μετανάστες να μεταβούν στις χώρες της επιλογής τους, αντί να τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καλούμε ακόμα τους εργαζόμενους της περιοχής μας να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για να προσφέρει η χώρα μας την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στα θύματα του ιμπεριαλισμού, μέσα σε ανθρώπινες υποδομές, για μια αξιοπρεπή διαβίωση, μέχρι την προώθησή τους στη χώρα της επιθυμίας τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ