Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει απολύσεις στη «Vodafone»...

...και «ανεξάρτητους» συνδικαλιστές, που ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους με βάση τα «πιστεύω» τους

Τις απολύσεις δύο εργαζομένων από την εργοδοσία της «Vodafone» («Βόνταφον») καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και απαιτεί την ανάκλησή τους. Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει την πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου που επέλεξε να υπερασπιστεί μόνο τη μία από τις δύο εργαζόμενες, γιατί η δεύτερη είχε απευθυνθεί και στο ΣΕΤΗΠ!

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ, η εργοδοσία απέλυσε δύο εργαζόμενες που ήταν πολλά χρόνια στην επιχείρηση, την Ασπασία Γρηγοριάδου και την Ελένη Ηλιάδη. Το πρόσχημα της απόλυσης ήταν ότι δεν «έπιαναν» τους στόχους τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι «η επιχείρηση στοχεύει στους παλιούς εργαζόμενους με σκοπό την αντικατάστασή τους με άλλους, νέους, με χαμηλότερους μισθούς, χωρίς δικαιώματα». Και στη συνέχεια αναφέρεται στη στάση της προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου, η οποία έβγαλε ανακοίνωση μόνο για να υπερασπιστεί την Ελένη Ηλιάδη. Η απάντηση που πήρε η Ασπασία Γρηγοριάδου για τη στάση της προέδρου είναι πως «θέτουν θέμα αρχής να μην υπερασπίζονται εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και το ΣΕΤΗΠ», όπως αναφέρει το ίδιο το Συνδικάτο.

Το ΣΕΤΗΠ δηλώνει ότι «υπερασπιζόμαστε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, μορφωτικού επιπέδου, θρησκείας, εθνικότητας και ειδικότητας απέναντι στην εργοδοσία και στην επίθεση που δεχόμαστε. Αυτήν την ενότητα έχει ανάγκη η εργατική τάξη σήμερα και όχι τις ψευτο-ακηδεμόνευτες απολίτικες πρακτικές που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους και ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και από κοινού να απαιτήσουμε "Καμία απόλυση - καμία θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εντατικοποίηση «κόβει» άδειες και διαλείμματα(2023-08-19 00:00:00.0)
Διεκδικούν ανάκληση της απόλυσης στην «European Dynamics»(2017-06-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλει εκδικητική απόλυση σε εταιρεία πληροφορικής(2017-06-17 00:00:00.0)
Πείρα από τη συμβολή των σωματειακών επιτροπών στην απεργία(2013-11-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την απόλυση συνδικαλιστή από την ICAP(2011-01-08 00:00:00.0)
Απολύθηκε εργαζόμενος μετά από κινητοποίηση(2010-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ