Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αποσυρθεί το αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που ενσωματώνει στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική τις επιδιώξεις της ΕΕ και του κεφαλαίου για κατασταλτικά μέτρα εναντίον των μεταναστών, τους οποίους, όμως, συνεχίζουν να αξιοποιούν ως μέσο πίεσης για τη μείωση του εργατικού κόστους, απαίτησε χθες στη Βουλή το ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Παπακωνσταντίνου απαίτησε τη ματαίωση του απάνθρωπου σχεδίου για φράκτη στον Εβρο, τονίζοντας ότι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αποτελούν τη βασική αιτία της μετανάστευσης. Υπέρ του νομοθετήματος τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ενώ με αντικομμουνιστικές - ρατσιστικές κορόνες ο ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε ακόμη σκληρότερα μέτρα.

Με το νομοσχέδιο «διαμορφώνεται ένας κατασταλτικός κλοιός γύρω από τους πρόσφυγες», τόνισε ο Ν. Παπακωνσταντίνου. Οπως είπε, προβλέπονται «ταχύρρυθμες διαδικασίες απόρριψης των αιτήσεων ασύλου», «φακέλωμα των προσφύγων για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του Δουβλίνο 2 και της Συνθήκης Σένγκεν με τη συνδρομή και του FRONTEX», ενώ «νομοθετεί το καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας των προσφύγων, δηλαδή φυλάκιση και μάλιστα σε αναξιοπρεπείς έως και βάρβαρες συνθήκες». Με τις προωθούμενες διατάξεις - συνέχισε - «αναλαμβάνουν ιδιωτικοί φορείς αρμοδιότητες δημόσιου χαρακτήρα» και «θεσμοθετείται η συνεργασία με ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι «λέτε κυνικά ψέματα στον ελληνικό λαό, όταν υποστηρίζετε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης θα λυθεί με στρατοκρατικά κόλπα, φράχτες και πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης». Αναφορικά με τις αιτίες της μετανάστευσης, ο Ν. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως είναι «οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η ιμπεριαλιστική κατοχή» θυμίζοντας ότι σήμερα στην κεντρική Ασία «1 δισεκατομμύριο 100 εκατομμύρια ανθρώπινα όντα βρίσκονται στα όρια της έσχατης πείνας». Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου μέσω της μετανάστευσης, λέγοντας ότι «το κουβάλημα μεταναστών είναι μια μεθοδολογία ισχυρών κοινωνικών δυνάμεων, των βαθύπλουτων και των εκπροσώπων των μεγάλων εταιρειών», προκειμένου να γίνουν «πολιορκητικοί κριοί για πίεση καθήλωσης της εργατικής δύναμης».

Για «νομοσχέδιο εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος», μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Υποστήριξε ότι ο νόμος «ευνοεί εκείνους που πράγματι δικαιούνται άσυλο και νομική προστασία» και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από τη Συνθήκη «Δουβλίνο 2», αν και ζητά την αναθεώρησή της. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η εισηγήτρια της ΝΔ Μ. Κόλλια, εκφράζοντας ενστάσεις σχετικά με το ότι «δεν διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που οφείλει να εφαρμόσει η χώρα με βάση τις δεσμεύσεις της απέναντι στις διεθνείς συνθήκες».

Σε ένα ακραίο αντικομμουνιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Θ. Πλεύρης. Υποστήριξε ότι «το πρώτο κύμα μετανάστευσης που γνώρισε η Δύση ήταν το πτώμα της ΕΣΣΔ και του κομμουνισμού που απελευθέρωσε χιλιάδες ανθρώπους να έρθουν προς την Δύση» για «να δούνε επιτέλους τι είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Επιχείρησε να αθωώσει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν τις μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι «δεν γίνεται η Ευρώπη να τους βομβαρδίζει και να ζητάνε στην Ευρώπη πολιτικό άσυλο», υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν πολιτικοί πρόσφυγες» και αυτά είναι «αριστεροκουλτουριάρικες έννοιες». Υποστήριξε ότι «400 εκατομμύρια Ασιάτες και σκληρό Ισλάμ θέλει να εισβάλει στην Ευρώπη» τασσόμενος ευθέως υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, γιατί «εάν γίνει αυτό σε 10 χρόνια το πολύ δεν θα υπάρχουν τα ευρωπαϊκά έθνη». Τέλος, τάχθηκε ευθέως υπέρ των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών ως ...προϋπόθεση μιας σωστής μεταναστευτικής πολιτικής, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να τους παρέχεται τίποτε «πλην τα απολύτως απαραίτητα για τη ζωή του ανθρώπου» γιατί «αν οι συνθήκες είναι καλύτερες από τις πατρίδες τους θα συνεχίσουν να έρχονται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η κυβέρνηση να πετάει οικογένειες προσφύγων στον δρόμο(2021-03-23 00:00:00.0)
Διακηρύξεις υποκρισίας απ' τους υπαίτιους για την πρόκλησή της(2018-12-11 00:00:00.0)
Σκληρότερη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς(2017-10-10 00:00:00.0)
Διασώθηκαν μετανάστες ανοιχτά της Ζακύνθου(2015-07-13 00:00:00.0)
Ευρώπη - φρούριο και για τους ανήλικους μετανάστες(2009-04-10 00:00:00.0)
Απάνθρωπη μεταχείριση της ΕΕ στους πρόσφυγες και μετανάστες(2008-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ