Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επικίνδυνα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των μεταναστών

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Motion Team

Επίκαιρη Ερώτηση για την απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευαστεί φράκτης στα σύνορα του Εβρου κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στην Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σημειώνει τα εξής:

«Με την επικίνδυνη απόφαση για κατασκευή φράκτη στα σύνορα του Εβρου δηλώνει η κυβέρνηση ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μαζικής εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Η κυβέρνηση επικαλείται άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, όταν έχει εκχωρήσει - με τη συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - κυριαρχικά δικαιώματα φύλαξης των συνόρων στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του Frontex και έχει φέρει τον Frontex στον Πειραιά με καθεστώς ετεροδικίας. Ψήφισε τη γνωστή Οδηγία της ΕΕ, που θα μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και πολύμηνης φυλάκισης μεταναστών, ενόψει της «επιστροφής» τους στις χώρες προέλευσης ή διέλευσης. Στρατιωτικοποιεί πλήρως το Λιμενικό Σώμα και το μετονομάζει σε «Ελληνική Ακτοφυλακή», για να γίνει πιο αποτελεσματικό στο κυνήγι μεταναστών, αλλά και σε αποστολές «διαχείρισης κρίσεων» εντός και εκτός Ελλάδας. Εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια τη Σένγκεν και τον Κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ, παίρνει δρακόντεια μέτρα φύλαξης των λιμανιών εξόδου προς την ΕΕ - και πάλι με τη συνδρομή του Frontex - εντείνοντας τις απελπιστικές και απάνθρωπες συνθήκες ζωής των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση:

Θα επιμείνει στα κατασταλτικά μέτρα που συνιστούν εν δυνάμει παράγοντα για επικίνδυνες εξελίξεις και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο παραμένουν και εντείνονται οι αιτίες (ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, φτώχεια, πολιτικές διώξεις κ.λπ.) της μαζικής μετανάστευσης - προσφυγιάς, στις οποίες συμβάλλει στο μέρος που της αναλογεί και η ελληνική κυβέρνηση;

Ποια μέτρα θα πάρει στην κατεύθυνση της απειθαρχίας και της κατάργησης του Κανονισμού της ΕΕ «Δουβλίνο ΙΙ», της χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους στη χώρα μας μετανάστες να ταξιδέψουν στις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν;»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνες εξελίξεις στο Προσφυγικό(2016-09-07 00:00:00.0)
Καλλιεργεί κλίμα για νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα(2011-08-23 00:00:00.0)
Αλλοι δύο νεκροί στον Εβρο(2011-01-08 00:00:00.0)
Υψώνουν τείχος ενάντια στους πρόσφυγες(2011-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ