Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απόφαση για προσωρινή παραμονή στη δουλειά τους

Τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής παραμονής στη δουλειά τους, των 145 συμβασιούχων του τμήματος μηχανοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων, αποφάσισε χτες, το Μονομελές Πρωτοδικείο που εκδίκασε τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων που ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Αναταραχή επικράτησε στους εργαζόμενους, όταν με την έναρξη της διαδικασίας, η Δημοτική αρχή διά του νομικού Συμβούλου της προσπάθησε αρχικά, με την τοποθέτησή της, να δημιουργήσει «κλίμα παύσης» της προσωρινής παραμονής των εργαζομένων στη δουλειά τους... Σημειωτέον, το προηγούμενο βράδυ, στη συνάντηση των εργαζομένων με τον αρμόδιο για θέματα προσωπικού, όπως οι ίδιοι επισήμαναν, δεν τους είχε προϊδεάσει για τα παραπάνω. Τελικά, μετά από κάποια τηλεφωνήματα υπήρξε και η ...συναίνεση της Δημοτικής αρχής για την προσωρινή διαταγή.

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας η εκπρόσωπος των εργαζομένων και προϊσταμένη των ΚΕΠ του Δήμου. Για πάνω από 6 χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, οι Δημοτικές αρχές, οι ηγεσίες της ΚΕΔΚΕ άφηναν να αιωρείται ότι θα υπάρξει τακτοποίησή τους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Επιπλέον, υπήρχαν και οι συνεχείς ανανεώσεις της ετήσιας σύμβασης για όλα αυτά τα χρόνια. Οπως αναφέρθηκε, παρά το ότι έφυγε μεγάλος αριθμός ατόμων δεν γίνονταν προσλήψεις, ενώ οι συμβασιούχοι δεν δικαιούνταν δώρα, άδειες κύησης, ενώ δούλευαν όπως οι μόνιμοι.

Για όλα αυτά ήταν ενδεικτική η αναφορά της προϊσταμένης των ΚΕΠ όπου δουλεύουν συμβασιούχοι εργαζόμενοι, στο συνήγορό τους, Ν. Σωτηρακόπουλο. Συγκεκριμένα, στο τμήμα εξυπηρέτησης Αλλοδαπών μόνο 10 άτομα είναι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ οι άλλοι 50 είναι συμβασιούχοι. Αν έφευγαν σήμερα, δε θα μπορούσε να λειτουργήσει το τμήμα, θα το έκλεινα, είπε χαρακτηριστικά. Οπως ανέφερε εργαζόμενη στο «Ρ»: «Στα ΚΕΠ δουλεύουμε για 7 μέρες και παίρνουμε 570 ευρώ καθαρά...».

Τέλος, στις 20 Γενάρη ο Αρειος Πάγος αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για τους συμβασιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ