Κυριακή 16 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Στο μυθιστόρημα «Η τελευταία γυναίκα και η επόμενη μάχη», ο Μανουέλ Κοφίνιο παρουσιάζει τη συνένωση του επικού στοιχείου και της αγάπης σ' έναν λαό που βρίσκεται μέσα στην επανάσταση. Πρωτοεκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εποχή» το 1988, ενώ μέχρι τότε είχαν πραγματοποιηθεί 26 εκδόσεις σε 16 χώρες, που εκπροσωπούν περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο συγγραφέας «υποδέχεται» τον αναγνώστη ως εξής: «Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τόσο να βάζουμε ετικέτες, πρέπει να νοιαζόμαστε περισσότερο για τα κίνητρα, για τις αιτίες και τα αποτελέσματα. Πίστη στην Επανάσταση δε σημαίνει προδοσία στο άτομο - μόνο εάν νοιαστούμε για το άτομο θα μπορέσουμε να χτίσουμε τον πραγματικό σοσιαλισμό. Υπάρχουν μερικοί που κοιτάζοντας το δέντρο χάνουν το δάσος. Υπάρχουν άλλοι που αποθεώνουν το δάσος, ενώ τα δέντρα σαπίζουν. Εμείς εδώ πρέπει να βλέπουμε και το δάσος και τα δέντρα, γιατί, στο κάτω - κάτω, χωρίς δέντρα δεν υπάρχει δάσος».

Ο Μανουέλ Κοφίνιο γεννήθηκε στην Αβάνα το 1936 και έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα που έγιναν ανάρπαστα και αγαπήθηκαν από το κοινό. «Η τελευταία γυναίκα και η επόμενη μάχη» βραβεύτηκε στο διαγωνισμό «Κάζας ντε λας Αμέρικας» το 1971.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ