Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μεθοδεύει τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ

Τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ μεθοδεύει η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Θεσσαλονίκης που υπάρχει και λειτουργεί ενωτικά, αγωνιστικά και με ταξική συνέπεια από το 1943.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνει πως «πολλοί προσπάθησαν να το υπονομεύσουν αλλά δεν το κατόρθωσαν. Το σωματείο και η αντίστοιχη Ομοσπονδία, αναγνωρίζεται από τους πάντες, σαν ο μοναδικός αξιόπιστος εκφραστής των συνταξιούχων του ΙΚΑ». Καταγγέλλει πως «από καιρό τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΘ δήλωναν ότι με βάση τις καταστάσεις των ονομάτων που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για τον πρόεδρο του κόμματός τους, πρώτο στόχο έχουν να στήσουν δύο διασπαστικά αντι-σωματεία που θα τα ελέγχουν: συνταξιούχων και οικοδόμων».

Στη βρώμικη προσπάθειά τους, αναφέρει, χρησιμοποιούν πολλά πρόσωπα και βρώμικα μέσα: «Για να μη φανούν οι ίδιοι, αξιοποιούν κάποιον Θανάση Γεωργιάδη, έναν διασπαστή και εχθρό του κλάδου και του ιστορικού σωματείου που διαγράφηκε από γενική του συνέλευση γιατί είχε αντισυνδικαλιστική στάση. Ο συγκεκριμένος κύριος παρίστανε ψευδώς το μέλος του ΚΚΕ και το στέλεχος του ΠΑΜΕ, ενώ ποτέ δεν ήταν σε κανένα από τα δύο.

Τον τελευταίο καιρό, με την κάλυψη του προέδρου του ΕΚΘ (όπως διαλαλεί ο ίδιος) και τη βοήθεια από «αριστερούτσικα» σχήματα, έχει στήσει βρώμικο μηχανισμό στο ισόγειο του ΕΚΘ και παγιδεύει εκατοντάδες ανυποψίαστους συνταξιούχους, εργαζόμενους, ομογενείς και ανέργους που έρχονται στο ΕΚΘ για να εκδώσουν κάρτα του ΟΑΣΘ με μειωμένη τιμή. Τους λέει λοιπόν ότι είναι από σωματείο συνταξιούχων, συντάσσει αιτήσεις τους για έκδοση κάρτας (την οποία παραδίδει στο λογιστήριο του ΕΚΘ και όχι στο σωματείο μας) και εισπράττει παράνομα 10 ευρώ από κάθε θύμα τους ως συνδρομή σε σωματείο συνταξιούχων. Από την έρευνα που έγινε στα δικαστήρια τέτοιο σωματείο δεν υπάρχει ούτε μέχρι στιγμής έκαναν κάποιοι αίτηση για ίδρυσή του.

Στην πραγματικότητα, ο διασπαστής Γεωργιάδης, με δόλωμα τις κάρτες του ΟΑΣΘ στρατολογεί στρατό ανυποψίαστων που θα τους εκμεταλλευθεί (σαν ονόματα) η ΠΑΣΚΕ για να στήσει διασπαστικό - φιλοκυβερνητικό σωματείο συνταξιούχων αλλά και για να κάνει τις γνωστές νοθείες της σε άλλα σωματεία, όπου «ψηφίζουν και τα δέντρα» για να εκλέγονται από αυτά οι Παναγόπουλοι και οι άλλοι τοπικοί αστέρες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους ομογενείς να απομονώσουν τους βρώμικους υποκινητές αυτής της προσπάθειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ