Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συστράτευση για επιτάχυνση των ανατροπών

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει και υλοποιεί το σύνολο των προτάσεων που είχε κάνει ο Αντ. Σαμαράς τους προηγούμενους μήνες, η ηγεσία της ΝΔ επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειές της στην άσκηση πίεσης ώστε να εφαρμοστούν άμεσα και πλήρως τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί, αλλά και όσα είναι «αναγκαία» για το κεφάλαιο, εντός και εκτός μνημονίου.

Με αφορμή τα στοιχεία της Γιούροστατ, που δείχνουν ότι η ύφεση ήταν μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου επέκρινε την κυβέρνηση γιατί «δεν παίρνει μέτρα για την ανάπτυξη, μέτρα για να κρατήσει την οικονομία όρθια, μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα», παραπέμποντας στις «συγκεκριμένες προτάσεις» που είχε κάνει το κόμμα του. Απέφυγε ωστόσο να υπενθυμίσει κάποια από αυτές τις προτάσεις, γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε μία που να μη βρίσκεται ήδη στην «ατζέντα» της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ ενθαρρύνει τη λήψη μέτρων στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών. Από τη σκοπιά αυτή παρεμβαίνει ξανά και ξανά στο ζήτημα των έργων με συμβάσεις παραχώρησης επικρίνοντας την κυβέρνηση για «αδράνεια» όσον αφορά την υλοποίηση των έξι μεγάλων έργων, με προϋπολογισμό 9,6 δισ. ευρώ, τασσόμενη σαφώς υπέρ της ικανοποίησης όλων των όρων που θέτουν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα.

Πίεση ασκεί και στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, εκφράζοντας ανησυχία για τους ρυθμούς υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποίησης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τη διετία 2011-2013, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα να χαιρετίζει το γεγονός ότι «έστω και αργά, έστω και άτολμα η κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται τουλάχιστον στο σχεδιασμό την ορθότητα των επιλογών της ΝΔ» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έκανε την Πέμπτη από τα Χανιά ο Κ. Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας με εμφανή ικανοποίηση ότι η πολιτική που εφάρμοσε ως πρωθυπουργός είχε τότε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, αλλά «σήμερα όλοι δέχονται ότι είναι σωστή και επιχειρούν να την εφαρμόσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ