Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι διεφθαρμένοι...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ και μάλιστα στους «έγκριτους» «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»! Ηρθε η ώρα - λένε - στην Ελλάδα, για ...ιδιωτική εφορία καθότι η δική μας είναι διεφθαρμένη!

Και για κάποιο λόγο - που μένει στη σφαίρα της μεταφυσικής - σύμφωνα με τις κυρίαρχες απόψεις οι έννοιες της «διαφθοράς» και του «ιδιωτικού τομέα» είναι παντελώς ασύμβατες.

Μια ιδιωτική επιχείρηση - κατά τη γνώμη τους - θα έχει στο μυαλό της την... πρόοδο της οικονομίας και όχι τη δική της κερδοφορία, οπότε δε θα κάνει παράνομα πράγματα, ούτε θα πάρει λεφτά «κάτω από το τραπέζι».

Να υποθέσουμε μήπως ότι η «SIEMENS» που «λάδωνε» αστούς πολιτικούς, η «ENRON», η «LE MAN BROTHERS» και τόσες τράπεζες που φαλίρισαν τα τελευταία 3 χρόνια ήταν ...διεφθαρμένοι δημόσιοι φορείς;

Το ενδεχόμενο αυτό που αποκαλούν «διαφθορά» να πηγαίνει «πακέτο» με τη μανιώδη αναζήτηση του κέρδους (τον αντικειμενικό σκοπό κάθε επιχείρησης, δηλαδή) δεν τους περνάει, φυσικά, από το μυαλό...

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ! Στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουμε πλέον Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου για την οικονομία. Αυτό θα συμβουλεύει τις χώρες της ΕΕ για την οικονομική πολιτική τους και θα τους συνιστά συγκεκριμένες διορθώσεις.

Εν ολίγοις ...μία από τα ίδια. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς πως οι συμβουλές του θα είναι κάτι διαφορετικό από τα γνωστά περί «αύξησης της ανταγωνιστικότητας», «μείωσης του κόστους εργασίας», «περιορισμού των κοινωνικών δαπανών» κ.λπ.

Αν νομίζουν ότι όσο περισσότερα όργανα μας το προτείνουν τόσο πιο εύκολα θα δεχτούμε αυτές τις πολιτικές προφανώς έχουν κάνει λάθος.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι πως στην ΕΕ διαθέτουν πολλές «προσωπικότητες» και «οικονομολόγους διεθνούς κύρους» που συνιστούν «παπαγαλάκια» των γνωστών αντιλαϊκών πολιτικών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, δεν πρέπει κι αυτούς κάπως, κάπου να τους βολέψουν, έτσι ώστε απολύτως θεσμικά να λένε όσα λένε; (και να εισπράττουν και κάποια εύλογη αποζημίωση γι' αυτό;).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ