Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
Εργα 1 δισ. ευρώ στο ΠΔΕ

Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενεργειακών έργων υποδομής της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ, προϋπολογισμού 1. δισ. ευρώ, αποφάσισε η κυβέρνηση. Θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και από πόρους των φορέων. Παρά τα γενικότερα οφέλη των έργων, κύρια αιτία της προώθησής τους, αλλά και το αποτέλεσμα της υλοποίησής τους, είναι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων, που θα συνδέσουν τις παραγωγικές τους μονάδες με την αγορά.

Στον τομέα του ηλεκτρισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, έχουν συμπεριληφθεί έργα, τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς και το Δίκτυο Διανομής, συνολικού προϋπολογισμού 583,3 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 218,6 εκατ. ευρώ. Ανάμεσά τους είναι και η διασύνδεση των Κυκλάδων, που έχει αναληφθεί από τη ΔΕΗ.

Στο φυσικό αέριο προβλέπονται έργα ενίσχυσης της δυναμικότητας και ευστάθειας του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, συνολικού προϋπολογισμού 423,2 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 149,3 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι και η αύξηση του αποθηκευτικού χώρου στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ