Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΕ
Υπόθεση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 16 Γενάρη - 20 Φλεβάρη. Το Μάρτη θα διεξαχθεί ο τελικός

Από το περσινό τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ
Από το περσινό τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ
Αναβαθμισμένο από κάθε άποψη και με συμμετοχή εργαζομένων σχεδόν από όλους τους κλάδους, το φετινό ποδοσφαιρικό τουρνουά του ΠΑΜΕ για μια ακόμη χρονιά αποτελεί την απάντηση της εργατικής τάξης στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό όπου κυριαρχούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα αναβολικά, οι μάνατζερς, τα στημένα παιχνίδια και το μαύρο χρήμα. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το ΠΑΜΕ επιδιώκει να σμίξουν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ο εργατόκοσμος και η νεολαία, που πνίγεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί, αλλά και τα παιδιά από τις θεραπευτικές κοινότητες που προσπαθούν να επαναδραστηριοποιηθούν στη ζωή. Παράλληλα, μέσω του ποδοσφαιρικού τουρνουά, γίνεται πράξη το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση, αφού δεν υπάρχει οικονομικό αντίτιμο για τη συμμετοχή, ενώ το γεγονός ότι φέτος δήλωσαν συμμετοχή 40 ομάδες δείχνει την επιτυχία του στόχου που είχε θέσει το ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή από όλους τους χώρους δουλειάς.

Μιλώντας στη σύσκεψη - παρουσίαση του προγράμματος του τουρνουά, το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα πρέπει να στηριχθεί και να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και των συνδικάτων. «Επιδιώκουμε να φέρουμε σε επαφή τους εργαζόμενους με την οργανωμένη ταξική πάλη, καθώς και με την αντίληψη του ΠΑΜΕ για τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός θα πρέπει να γίνει κεντρικό διεκδικητικό πλαίσιο για τα συνδικάτα και μέσω αυτού θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα της αγωνιστικής λαϊκής αντεπίθεσης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πέρρος.

Εκ μέρους της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, το μέλος Παύλος Αλεξανδράκης χαρακτήρισε το τουρνουά σαν μια ακόμη μορφή πάλης με στόχο τη διεκδίκηση του δικαιώματος της νεολαίας για δωρεάν μαζικό αθλητισμό, ελεύθερο χρόνο για πρόσβαση στον πολιτισμό.

Το σύστημα διεξαγωγής

Η φετινή διοργάνωση είναι πλήρως ανανεωμένη και αναβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες, αφού περιλαμβάνει δυο φάσεις, την προκριματική των ομίλων και τη Β` φάση με τους αγώνες νοκ άουτ μέχρι τον τελικό. Στην πρώτη φάση θα μετέχουν 40 ομάδες, οι οποίες μετά από κλήρωση χωρίστηκαν σε 10 ομίλους των 4 ομάδων. Στη Β` φάση προκρίνονται οι πρώτοι κάθε ομίλου, καθώς και οι 6 δεύτεροι όλων των ομίλων. Για τη Β` φάση, που θα περιλαμβάνει τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον τελικό, θα πραγματοποιηθεί καινούρια κλήρωση μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των ομίλων.

Οι αγώνες θα αρχίσουν την Κυριακή 16 Γενάρη, που θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική για τους πέντε πρώτους ομίλους (1-5), ενώ την επόμενη Κυριακή 23/1 θα μπουν στη δράση και οι όμιλοι από 6-10. Οι αγωνιστικές θα συνεχίζονται εναλλάξ για τους ομίλους μέχρι την 20ή Φλεβάρη. Το Μάρτη θα πραγματοποιηθεί η Β` φάση, καθώς και ο τελικός. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα της Ν. Ιωνίας και του Ρουφ στην Αθήνα, ενώ η διάρκεια του κάθε αγώνα θα είναι 40` (με 5λεπτη διακοπή για το ημίχρονο). Χρέη διαιτητών θα κάνουν μέλη του Σωματείου Γυμναστών, καθώς και φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, ενώ σε κάθε γήπεδο και για όλους τους αγώνες θα υπάρχουν φαρμακευτικό υλικό και γιατροί.

Οι όμιλοι

Οι 10 όμιλοι του τουρνουά απαρτίζονται από τις εξής ομάδες:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ματσούκης, Εργ. Χαϊδαρίου, Κωνσταντακάτος, Εurobank - Alpha.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, ΑΚΤΟ, ΦΑΓΕ, Λογιστές Πειραιά.

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Συνδικάτο ΟΤΑ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΙΕΚ Ν. Ιωνίας Τεχνικοί Δικτύων, ΣΕΛΕΤΕ.

4ος ΟΜΙΛΟΣ: COSMOTE, Ακμή, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, Λογιστές Αθήνας.

5ος ΟΜΙΛΟΣ: LE Monde, ΙΕΚ Ν. Ιωνίας Ιντερνετ, Διαβαση, LAVIFARM.

6oς OMΙΛΟΣ: NIKKO MARKET, ΕΜΠ Ηλεκτρολόγοι, ΣΕΤΗΠ υπολογιστές, Αthens Gate.

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Ναυτεργατική, Γαϊτάνος, Κλαδικό Ηλεκτρολόγων, ΤASTY.

8ος ΟΜΙΛΟΣ: ΝΟΥΝΟΥ, ΙCOP, ALTEC, Καλλιτέχνες.

9ος ΟΜΙΛΟΣ: Λιθογράφοι, Flamengo, ΣΕΤΗΠ τηλεπ., Νόστος.

10ος ΟΜΙΛΟΣ: ΣΥΝΦΑ , Σύνδεσ. Επισιτισμού/ Τουρισμού, ΠΑΜΕ, Νυχτερινό Μπραχαμίου.

Η 1η αγωνιστική

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ: ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΥΦ: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ματσούκης - Εργαζόμενοι Χαϊδαρίου (10.00 π.μ.), Κωνσταντακάτος - Eurobank/Alpha (11.00 π.μ.). 2oς ΟΜΙΛΟΣ: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλληλων - ΑΚΤΟ (12.00 μ.μ.), ΦΑΓΕ - Λογιστές Πειραιά (13.00 μ.μ.). 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Συνδικάτο ΟΤΑ - ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (14.00 μ.μ.) , ΙΕΚ Ν. Ιωνίας τεχν. δικτύων - ΣΕΛΕΤΕ (15.00 μ.μ.).

ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ: 4ος ΟΜΙΛΟΣ: COSMOTE - Ακμή (11.00 π.μ.) , Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων - Λογιστές Αθήνας (12.00 μ.μ.). 5ος ΟΜΙΛΟΣ: LE MONDE - ΙΕΚ Ν. Ιωνίας Ιντερνετ (13.00 μ.μ.), Διάβαση - Lavifarm (13.00 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ