Κυριακή 9 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ανθρώπου «πτώση και αιώρηση»

«Πτώση και αιώρηση» τιτλοφορείται η έκθεση νέων έργων ζωγραφικής της Αμαρυλλίδας Σινιόσογλου που θα παρουσιάσει από τις 11 έως τις 29/1 η γκαλερί «7». Η καλλιτέχνις φιλοτέχνησε λάδια μεγάλων διαστάσεων, με θεματικό επίκεντρο τον άνθρωπο και τη σκέψη ότι «ο άνθρωπος κρύβει μέσα του ένα ετοιμοθάνατο βρέφος και ένα αδίστακτο κτήνος», ότι «είναι αβοήθητος και αδύναμος στον υπέρτατο βαθμό», «υπάγεται και βυθίζεται στη βία του χρόνου» και είναι «έρμαιο των παθών και ενός ασυνείδητου προσωπικού φορτίου», που ενώ πασχίζει αποτυγχάνει «να κατανοήσει».

Τα έργα της Αμαρυλλίδας Σινιόσογλου καταπιάνονται με την ταλάντευση ανάμεσα στην αθωότητα και την ασχήμια που πιθανά κρύβει η ανθρώπινη ψυχή, «δύο δυνάμεις αλληλένδετες σε τροχιά συγκρουσιακή μα και παραπληρωματική». Στα έργα της η ζωγράφος προσπαθεί να συλλάβει εκείνη τη στιγμή όπου η έκκληση για βοήθεια και συμπόνια συνυπάρχει μαζί με μια υπολανθάνουσα τάση για το κακό, όπου «η απόλυτη αθωότητα και η ανημποριά συμφύονται με την ηδονή της [αυτο]καταστροφής».

Η ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά σπούδασε στο Παρίσι, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη γλυπτική και τη χαρακτική στις ΗΠΑ και το Λονδίνο. Στο παρελθόν παρουσίασε άλλες τέσσερις ατομικές εκθέσεις της σε αθηναϊκές γκαλερί, ενώ έργα της περιλαμβάνονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ