Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ξεκινά σήμερα η διήμερη γιορτή για παιδιά και γονείς

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με πλούσιο πρόγραμμα, δημιουργικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Από το αντίστοιχο Φεστιβάλ που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από το αντίστοιχο Φεστιβάλ που έγινε την προηγούμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη
Από σήμερα και για δύο μέρες η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό ανοίγει τις πύλες της για παιδιά και γονείς που αναζητούν μια ξεχωριστή πρόταση για τις γιορτές. Το διήμερο φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά, που γίνεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με ελεύθερη είσοδο, στημένο με συλλογική δουλειά και μεράκι, αποτελεί μια πραγματικά ξεχωριστή πρόταση.

Το πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάστηκε περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, κινηματογραφικές προβολές, δημιουργικά εργαστήρια, όπου τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες. Εμφαση δίνεται σε δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνικότητα, την ομαδικότητα, τη γνωριμία με τους άλλους, την αποδοχή του διαφορετικού, πάντα με την καθοδήγηση νέων παιδαγωγών. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί τρεις θεατρικές παραστάσεις. «Ο μισοκοκοράκος», κουκλοθέατρο από το εργαστήρι Μαιρηβή, ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών, στα οποία το θέμα δεν είναι η ηθική, αλλά το να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση ότι και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός μπορεί να πετύχει στη ζωή.

Θεατρική παράσταση «Το πατζαράκι», σε σκηνοθεσία Ιρίνας Μπόικο. Πρωταγωνιστούν 11 παιδιά από το κοινό, ένα σκιάχτρο, δύο ηθοποιοί και ένα πατζαράκι που μεγαλώνει καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης... τόσο πολύ που χρειάζεται διαρκώς η βοήθεια των θεατών για να συνεχιστεί η ιστορία.

Από την προετοιμασία του χώρου
Από την προετοιμασία του χώρου
Επίσης, η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ θα παρουσιάσει το θεατρικό «Η μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα».

Τις μέρες του φεστιβάλ θα προβληθούν επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες, προσφορά της ομάδας «Νεανικό Πλάνο». Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν βιβλιοπωλεία της «Σύγχρονης Εποχής» με επιλογές για μικρούς και μεγάλους.

Ο λόγος στους γονείς

Ευκαιρία για συζήτηση, προβληματισμό, ενημέρωση δίνει στους γονείς η σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στις 17.30 στο χώρο του φεστιβάλ. Με τη βοήθεια παιδαγωγών και ψυχολόγων, θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το παιδί και τις εξελίξεις που επηρεάζουν το ίδιο και την οικογένειά του.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και θα συζητήσει με τους γονείς ο παιδοψυχίατρος Στάθης Μπακλέζος, ο οποίος μιλώντας στον «Ρ» σημειώνει ότι η πρωτοβουλία της ΚΝΕ είναι ενδιαφέρουσα και καλύπτει ανάγκες των παιδιών, των γονιών, του κινήματος. Αναφερόμενος στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει ο ρόλος των γονιών, αναφέρεται στη σημασία του να μάθουν να ακούν τα παιδιά, ιδιαίτερα τώρα που διάφοροι παράγοντες, όπως η κρίση, επιδεινώνουν τις σχέσεις και θέτουν ακόμα και ζήτημα επιβίωσης.

Η Κανέλα Γεωργοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, η οποία θα συμμετάσχει στη σύσκεψη, σημειώνει τη σημασία της ευκαιρίας που δίνεται στους γονείς να βρεθούν μαζί σε ένα χώρο, όπου μπορούν να μοιραστούν τους ίδιους προβληματισμούς, ενώ τα παιδιά τους θα απασχολούνται δημιουργικά. Ιδιαίτερα τονίζει πως πρέπει οι γονείς να συζητήσουν το θέμα της φτώχειας, που είναι μια πραγματικότητα για τα δύο πέμπτα του ελληνικού λαού και να το αντιμετωπίσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις.

Πρόβες για τα θεατρικά
Πρόβες για τα θεατρικά
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει επίσης η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΔΟΕ.

Στο Αγρίνιο

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά σήμερα Τετάρτη, στις ώρα 11 π.μ., διοργανώνει η ΚΝΕ και στο πολιτιστικό στέκι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, το οποίο περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικο εργαστήριο, εργαστήριο πηλού, παραμύθι και προβολή ταινίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org