Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»
Συναντήθηκαν παλιά και νέα γενιά αγωνιστών

Σε μια ατμόσφαιρα συγκινητική και συνάμα αγωνιστική, η ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη, επισκέφτηκε το «Σπίτι του Αγωνιστή» και τους 21 αγωνιστές από την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και του ΔΣΕ που στεγάζονται σε αυτό.

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ ξεναγήθηκε στους χώρους όπου διαμένουν οι αγωνιστές, καθώς επίσης και στη βιβλιοθήκη, στους χώρους μελέτης, συνελεύσεων και συζητήσεων, στα ιατρεία και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Στη συνέχεια, αντάλλαξαν ευχές και δώρα με τον Γ. Πρωτούλη να παραδίδει ένα καλαίσθητο σφυροδρέπανο και τους αγωνιστές να ανταποδίδουν με μια κορνίζα στην οποία απεικονίζονται εργάτες της Σοβιετικής Ενωσης να κρατούν ψηλά τα κομμουνιστικά λάβαρα του αγώνα.

«Η παρουσία μας εδώ αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και τιμής στους ανθρώπους που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του Κόμματός μας» σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης και πρόσθεσε: «Πρωτακούσαμε για τις πράξεις του Κόμματός μας από τους παππούδες, τις γιαγιάδες και τους παλαιότερους συντρόφους μας. Χρέος μας σήμερα είναι να μελετάμε πολύ, με όπλο την επιστήμη, την Ιστορία του Κόμματός μας και του λαού μας. Να παραδειγματιστούμε από τον αγώνα και την τεράστια προσφορά των παλαιότερων συντρόφων μας και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη σοσιαλιστική προοπτική στη χώρα μας».


Λίγο νωρίτερα ο Κώστας Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στην πολύχρονη πάλη των κομμουνιστών πορευτήκαμε και πορευόμαστε χωρίς καμιά προσωπική φιλοδοξία και ιδιοτέλεια, με μόνο στόχο το καλό της εργατικής τάξης και του λαού μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πραγματική σοσιαλιστική. Βλέποντάς σας να τιμάτε τον αγώνα των παλαιότερων γενιών, στο Κόμμα μας, είμαστε βέβαιοι ότι και σεις θα συνεχίσετε ακούραστα αυτήν την πάλη, όσο κι αν χρειαστεί με την ελπίδα να φτάσετε στο στόχο μας πολύ πριν βαδίσετε το δρόμο και τη δική μας ηλικία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org