Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Β' - Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
Μέλημά τους η προστασία του προϊόντος

Στο... πνεύμα της εποχής (που στον καπιταλισμό είναι μόνιμο), οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου (και) σε «Football League» και «Football League 2» επιχειρούν να αξιοποιήσουν τις συνθήκες υπέρ των συμφερόντων τους. Να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και να μειώσουν το εργατικό κόστος. Ακολουθώντας και την πρώτη διδάξασα (στο χώρο) «Super League», εγείρουν πλέον όλο και πιο έντονα ζήτημα... κατανόησης των «δύσκολων καιρών» και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων (πάλαι ποτέ Β' και Γ' Εθνικής), Σπ. Καλογιάννης, ανέφερε σε συνέντευξή του (ρ/σ «Sentra 103,3»): «Για μισθοδοσία, ΙΚΑ, προπονητή, θέλουν 350.000. Ολες αιμορραγούν. Πολλές φορές, οι ξένοι παίκτες μπορεί να στοιχίζουν λιγότερο από έναν Ελληνα. Ο Ελληνας πολλές φορές μπορεί να κοστολογείται περισσότερο από ό,τι αξίζει. Θα πρέπει να καταλάβουν οι Ελληνες ότι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους»...

Για τον κ. Καλογιάννη και τους ομολόγους του (και) το ποδόσφαιρο είναι μπίζνα. Το αντιμετωπίζουν σαν προϊόν. Το πρόβλημά τους είναι πως η εμπορευματοποίησή του δεν έχει τα αναμενόμενα - γι' αυτούς - αποτελέσματα. Και έτσι στόχος (κατά το ΔΣ) είναι να γίνουν «συζητήσεις με τον ΠΣΑΠ για διάφορα θέματα οικονομικής φύσεως» (...) και «να αναβαθμίσουμε το προϊόν».

Το τελευταίο σε απλά ελληνικά σημαίνει να το εξωραΐσουμε. Γιατί σύμφυτες με το σύστημα παθογένειες το έκαναν αντιεμπορικό. «Για να φτάσουμε να μιλάμε για βιώσιμη κατηγορία πρέπει να αναβαθμίσουμε το προϊόν. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία και να μην υπάρχει βία. Στις μικρές κατηγορίες υπάρχουν ακόμα κρούσματα μη καλής φιλοξενίας. Πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι σοβαροί».

Με τον εύσχημο αυτό τρόπο ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στη ζώσα πραγματικότητα (στημένα παιχνίδια, τραμπούκικες συμπεριφορές κλπ.). Ειδικά για τους προσυνεννοημένους αγώνες δήλωσε ότι «μόνο υποψίες έχουμε, δεν έχουμε στοιχείο».

Βέβαια, κατά τη συνεδρίαση - σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων που δε διαψεύστηκαν - φέρεται (μεταξύ άλλων) να είπε: «Ο ΟΠΑΠ τα ξέρει όλα. Ξέρει περισσότερα και από μένα. Υπάρχει ενδεχόμενο να κοπούν άμεσα τα χρήματα που μας δίνει ο οργανισμός (σ.σ. αυτός είναι ο πόνος τους) εξαιτίας όσων συμβαίνουν». Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, κανείς από τους παραβρισκόμενους δε θίχτηκε και δεν αντέδρασε...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Nέα σεζόν στο... ίδιο έργο(2014-08-24 00:00:00.0)
Στις λογικές της προστασίας και αξιοποίησης του προϊόντος(2014-02-23 00:00:00.0)
Η κλήρωση του πρωταθλήματος(2013-09-06 00:00:00.0)
Κυβερνητικός μποναμάς στους επιχειρηματίες(2012-09-22 00:00:00.0)
Κόβει τους μισθούς των παικτών(2012-04-06 00:00:00.0)
Εντείνουν τους εκβιασμούς(2012-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ