Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Βήμα συνέχισης του ταξικού αγώνα

Μαζί με τους εργάτες βρέθηκαν φοιτητές και σπουδαστές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΜΑΣ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Βήμα αντίθεσης στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, αλλά και προετοιμασίας για την αποτελεσματικότερη κλιμάκωση της ταξικής πάλης, ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια, και η πορεία που ακολούθησε, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό Τομέα.

Μαζί με τους εργαζόμενους από τις συγκοινωνίες που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο μάτι του αντεργατικού κυκλώνα, τις πρώην ΔΕΚΟ, την εκπαίδευση, την Τοπική Διοίκηση, τις τράπεζες, τους συνταξιούχους, βρέθηκαν οι φοιτητές και οι σπουδαστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Στη συγκέντρωση της Ομόνοιας μίλησαν ο Λάμπρος Τσότσος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ και ο Νίκος Βλάχος, μέλος της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Ο Λ. Τσότσος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι την αντιλαϊκή πολιτική της πλουτοκρατίας στηρίζουν «και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσα στις σχολές», ενώ «οι ομάδες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ - ΚΟΕ (...) δεν αντέχουν τη συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, το εργατικό κίνημα. Ούτε ήταν, ούτε θα γίνουν ποτέ κομμάτι του. Γι' αυτό ξήλωσαν το μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου στο Πάντειο, της δολοφονημένης ηρωίδας Κνίτισσας». Καταλήγοντας, υπογράμμισε την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων «για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα μονοπώλια».

Νέοι βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων
Νέοι βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων
Ο Ν. Βλάχος ανέφερε ότι η επίθεση στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης. Σε αυτήν την επίθεση η απάντηση δεν είναι ο δρόμος του συμβιβασμού του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μόνος δρόμος είναι η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, του ταξικού αγώνα και της συσπείρωσης με τα λαϊκά στρώματα, με τελικό στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών και το άνοιγμα μια φιλολαϊκής προοπτικής, για μια εξουσία σε όφελος της εργατικής τάξης και του λαού.

Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι απεργοί με συνθήματα όπως «Κυβέρνηση και τρόικα - μαύρη συμμαχία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία», «Οχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική» και «Κανένας φόβος - καμιά υποταγή, όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή» κατήγγειλαν τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική και τους φορείς της, κάλεσαν σε σπάσιμο της μοιρολατρίας και όξυνση της ταξικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ