Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ο «μηχανισμός» εργαλείο για νέες ανατροπές

Αποκαλυπτικός ο Ελληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες

«Η θεσμοθέτηση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, θα βοηθά στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Mε αυτήν τη φράση, ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, φανέρωσε το πλαίσιο των αντιδραστικών σχεδιασμών των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ που ήρθε να υπηρετήσει η κοινή τους απόφαση για τη δημιουργία του «μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας».

Πίσω από τους διθυράμβους του Γ. Παπανδρέου περί «ιστορικής απόφασης» όλων των «εταίρων μας» που εξασφαλίζει «οικονομική σταθερότητα», ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κρύψει ότι οι αποφάσεις και οι όροι που συνυπέγραψαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου αποτελούν τα νέα αντιλαϊκά εφόδιά τους για να εντείνουν τους ρυθμούς της βάρβαρης επέλασης εναντίον των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

Ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι οι «θυσίες του πιάνουν τόπο», υποστήριξε - στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους - ότι στις διμερείς συναντήσεις που είχε «έλαβε διαβεβαιώσεις από όλες τις πλευρέςότι το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς την τρόικα θα λήξει θετικά και σύντομα για τη χώρα μας».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο Γενάρη, επιδιώκοντας να εμφανίσει την παράταση της περιόδου δανεισμού που θα συνδεθεί με την επιβολή νέων σκληρών μέτρων σαν «επιτυχία» (!) της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο μηχανισμό σταθερότητας και δείχνοντας πως θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να επιταχύνει την προώθηση των αντεργατικών και αντιλαϊκών ανατροπών, σημείωσε: «Μας επιτρέπει να κάνουμε απερίσπαστα μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα, απαραίτητες αλλαγές, ώστε να βγει η χώρα μας και πάλι ισχυρή από αυτήν την κρίση».

Εξωραΐζοντας τις αποφάσεις για τη δημιουργία του μηχανισμού και εμφανίζοντας τη σύστασή του σαν «ευκαιρία, για να κάνουμε ένα μεγάλο και νέο βήμα στην ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οικονομική διακυβέρνηση και στη θωράκιση του ευρώ», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να θολώσει τα νερά. Να περάσει, δηλαδή, σε δεύτερη μοίρα ότι τα οφέλη των αντιδραστικών αποφάσεων της Συνόδου θα τα καρπωθούν το τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο, ενώ την ίδια ώρα οι λαοί θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι το «μάρμαρο» στο όνομα της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» και της σταθερότητας των κερδών του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θριαμβολογεί η κυβέρνηση για το τσάκισμα του λαού(2011-03-31 00:00:00.0)
Αντιλαϊκό σάρωμα χωρίς προηγούμενο(2011-03-25 00:00:00.0)
Στη δούλεψη των πολυεθνικών με ενιαία στρατηγική(2011-03-09 00:00:00.0)
Χτυπάει με ταξικό μίσος τα εναπομείναντα δικαιώματα(2010-04-20 00:00:00.0)
Μήνας σαρωτικών ανατροπών ο Απρίλης(2010-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ