Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΒΓΑ»
Συνεχίζεται η εργοδοτική επιθετικότητα

Σε ακόμη πέντε απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της «ΕΒΓΑ», στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, φτάνοντας τις 30 απολύσεις συνολικά, από τις 30 Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα. Οι εργαζόμενοι δούλευαν στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο στην αποθήκη και απολύθηκαν διότι η «ΕΒΓΑ» παρέδωσε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σε εταιρεία - εργολάβο για τη διακίνηση των προϊόντων.

Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της «ΕΒΓΑ» καλεί τους εργαζόμενους σε 4ωρη στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 22 Δεκέμβρη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 μ.μ. και ταυτόχρονα καλεί όλους τους εργαζόμενους σε έκτακτη γενική συνέλευση στο εργοστάσιο της Ιεράς Οδού, στη 1.30 μ.μ. Μετά το τέλος της συνέλευσης, στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους απολυμένους συναδέλφους και ενάντια στον όμιλο Φιλίππου που χτυπά τα δικαιώματα των εργατών.

Τέλος, Ερώτηση για τις απολύσεις στην «ΕΒΓΑ» κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαυρίκος και Γιώργος Μαρίνος. Σημειώνεται η ανάγκη να ανακληθούν οι απολύσεις και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή εργασία των εργαζομένων στην «ΕΒΓΑ», με πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και η προστασία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ