Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δηλώνει δικαιωμένη για το «άλλο μείγμα» της απάτης

Αναλώνεται σε ανέξοδη κριτική για επιμέρους ζητήματα του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου και στηρίζει επί της ουσίας τον πυρήνα του

Ο λαός πρέπει να διαλύσει κάθε αυταπάτη για το ρόλο και τις προτάσεις της ΝΔ. Η πολιτική της υπηρετεί το κεφάλαιο και σαν τέτοια πρέπει να πολεμηθεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους συμμάχους τους
Ο λαός πρέπει να διαλύσει κάθε αυταπάτη για το ρόλο και τις προτάσεις της ΝΔ. Η πολιτική της υπηρετεί το κεφάλαιο και σαν τέτοια πρέπει να πολεμηθεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους συμμάχους τους
Κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα χύνει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων.

Τη στιγμή που ο Α. Σαμαράς επιδιδόταν σε δημαγωγικούς βερμπαλισμούς κατά του «εργασιακού μεσαίωνα», το κόμμα του στήριζε την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων που προωθούν η κυβέρνηση και η τρόικα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Βουλής, από την πλευρά των ομιλητών της ΝΔ δεν ακούστηκε ούτε μία λέξη κατά της θέσπισης των επιχειρησιακών συμβάσεων, ακριβώς επειδή η ηγεσία της ΝΔ έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ.

Ακόμα και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η ανέξοδη κριτική που ασκεί η ηγεσία της ΝΔ στο άρθρο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις επικεντρώνεται στο ότι χαρακτηρίζεται από «προχειρότητα, ασάφειες και αόριστες διατυπώσεις»(!), αποφεύγοντας και πάλι συνειδητά την παραμικρή αναφορά στην καθιέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Στη σχετική δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Εργασίας Ι. Βρούτση επικρίνεται η κυβέρνηση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ χαρακτηρίζεται περίπου ακατανόητη η παράταση της ανασφάλειας στους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους σε 36 από 12 μήνες. Την ίδια στιγμή όμως η ηγεσία της ΝΔ πλειοδοτεί υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών, τη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» (εργοδοτικές εισφορές) στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

«Εκπληξη προκαλεί η παρατεινόμενη, πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, με μείωση της φορολογίας, με περιορισμό της γραφειοκρατίας, με άρση των αγκυλώσεων του δημόσιου τομέα, με μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όπως επίμονα προτείνει και πιέζει όλο τον τελευταίο χρόνο η ΝΔ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η ΝΔ δηλώνει επίσης δικαιωμένη γιατί υιοθετήθηκαν και ψηφίστηκαν οι θέσεις της για τη μείωση του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις, τη μείωση των φόρων προς όφελος των μεγαλοεισαγωγέων αυτοκινήτων και την άρση του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.

Το ίδιο αίσθημα δικαίωσης εκπέμπει η ηγεσία της ΝΔ για τις χτεσινές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου τα επόμενα τρία χρόνια. Η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ήταν η αιχμή του δόρατος στο περιβόητο «άλλο μείγμα» της ηγεσίας της ΝΔ, που εμφάνιζε περίπου ως πανάκεια για τη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων δίχως τάχα να πληρώσει ο λαός.

Μέχρι και πριν μερικές μέρες ο Α. Σαμαράς επέκρινε την κυβέρνηση ότι είχε υιοθετήσει στα λόγια την πρότασή του, αλλά μετά τη χτεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής «έχασε τη φωνή» της, αλλά και ό,τι είχε απομείνει από το «άλλο μείγμα» της απάτης...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ