Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αντικομμουνισμός στην Ευρώπη δε θα περάσει!

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής επίθεσης. Σε αυτή σημειώνει αναλυτικά: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια των υπουργών Εξωτερικών των Βουλγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Τσεχίας να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθιερώσει σε όλη την ΕΕ ποινικές διώξεις σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τα δήθεν "εγκλήματα" του κομμουνισμού.

Η ενέργεια αυτή κινείται στην κατεύθυνση αμαύρωσης της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού.

Στρέφεται σε βάρος των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που σήμερα, σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκονται στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης του συστήματος, καθώς και για ν' ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Με την ενέργεια αυτή επιδιώκεται η γενίκευση των νομοθετικών αντικομμουνιστικών απαγορεύσεων, που ισχύουν ήδη σε ορισμένες χώρες της ΕΕ. Τέτοιες ενέργειες αποκαλύπτουν, εκτός των άλλων, το ψεύδος και την υποκρισία της αστικής δημοκρατίας. Η απαγόρευση της δράσης ΚΚ και των κομμουνιστικών συμβόλων σε χώρες της ΕΕ, καθώς και η προσπάθεια βήμα βήμα να γενικευτεί σ' όλη την ΕΕ, φανερώνει ότι οι αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις τους φοβούνται τη νέα αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού και επαναστατικού κινήματος γιατί γνωρίζουν πόσο μεγάλες και ανυπέρβλητες είναι οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, και ότι το μέλλον ανήκει σε μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ανήκει στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

To KKE απαιτεί:

  • Να αρθούν αμέσως όλες οι απαγορεύσεις λειτουργίας και δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και νεολαιών στην Αν. Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής.
  • Να σταματήσει αμέσως κάθε προώθηση απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων, κάθε αντικομμουνιστικού νόμου και δίωξης σε βάρος των κομμουνιστών.
  • Να αποσυρθούν όλοι οι νόμοι που διώκουν όλους όσοι δεν αποδέχονται την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού και την παραχάραξη της ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο αντικομμουνισμός θα πέσει στο κενό. Η κοινωνική εξέλιξη δε σταματά και κινητήρια δύναμή της είναι η ταξική πάλη. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ