Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Δεν είμαστε πρόβατα - Λιοντάρια θα βγούμε μπροστά»!

Motion Team

Οι απεργιακές φρουρές που στήθηκαν στους τόπους δουλειάς από το χάραμα, παρά το τσουχτερό κρύο, η μαζική συμμετοχή στην απεργία και η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, που συγκρότησαν πολλές χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, μαθητές και φοιτητές, ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση για την αντεπίθεση. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν το βήμα για πρώτη φορά, από μια σειρά χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα (εργαζόμενοι στα «Ατλάντικ», σε επιχειρήσεις επισιτισμού, στα ΜΜΕ, στους ΟΤΑ, ΑΓΝΟ, ΕΥΑΘ κ.λπ.) αλλά και από το χώρο της Παιδείας και της Υγείας.

Από τα ξημερώματα, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης σε εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, σε εταιρείες πληροφορικής. Από τις 8 το πρωί και για 2 ώρες, οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η περιφρούρηση συνεχίστηκε και το μεσημέρι, σε μεγάλα φροντιστήρια του κέντρου της πόλης από το Σωματείο εργαζομένων στα φροντιστήρια ιδιωτικών εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Συνεχίζουμε ασταμάτητα με πίστη στον αγώνα και τη νίκη μας. Η οικονομία των αναγκών μας και όχι των κερδών τους είναι μπροστά μας. Η εξουσία η δικιά μας και όχι των αφεντικών και των βαστάζων τους είναι μπροστά μας», είπε. Χαιρέτισαν ο Γιάννης Αλεξόπουλος από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, ο Γιάννης Φραγγίδης Γενικός Γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

«Αν τους αφήσουμε θα μας λιώσουν»!


Motion Team

Το μήνυμα των εργαζομένων της επιχείρησης κουφωμάτων «ΚΟΥΝΣΤΟΦ» που εδώ και 2,5 μήνες έχουν μπει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 6 και 9 μηνών, μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Αβραμίδης. «Με το ΠΑΜΕ, οργανώσαμε μαζί τα πρώτα αγωνιστικά μας βήματα. Εδώ και 2,5 μήνες είμαστε σε επίσχεση και περιφρούρηση του εργοστασίου για να μην μπορεί να βγάζει κουφώματα, να εισπράττει και να μας λέει δεν έχω, δεν πληρώνω. Το ΠΑΜΕ μάς στάθηκε πραγματικά, οργάνωσε την έκφραση της αλληλεγγύης από τους εργάτες των γύρω εργοστασίων». Και κατέληξε: «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Αν τους αφήσουμε θα μας λιώσουν, γιατί νομίζουν ότι από την ανέχεια, από την ανεργία, θα σκύψουμε το κεφάλι. Οχι, δε θα το σκύψουμε. Δεν είμαστε πρόβατα. Λιοντάρια θα βγούμε μπροστά. Θα είμαστε δίπλα σε όσους έχουν πρόβλημα, στη βροχή, στο χιόνι, γιατί μπήκε στο πετσί μας. Τώρα το καταλάβαμε, τι είναι το ΠΑΜΕ».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ