Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Κυβέρνηση και ΕΕ οδηγούν σε χρεοκοπία τα λαϊκά νοικοκυριά

Από τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ

Στις ομιλίες τους, κατά την προχτεσινή συζήτηση - εξπρές με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», οι τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ που δικαιούνταν το λόγο κατακεραύνωσαν το πρωτοφανές αντεργατικό τερατούργημα, καταγγέλλοντας τα από κοινού συμφωνηθέντα μέτρα της κυβέρνησης με την τρόικα. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», η οποία στρίμωξε σε μία και μόνη συζήτηση το σφαγιασμό εργατικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες χρόνων.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκος, τόνισε ότι η λογική του «άρον - άρον σταύρωσε τους εργαζόμενους» δείχνει τα όρια του λεγόμενου κοινοβουλευτικού διαλόγου, προσθέτοντας ότι ο αυταρχισμός και τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί. Ταυτόχρονα, είπε ότι με τα μέτρα που προωθούνται αποκαλύπτεται ο ίδιος ο χαρακτήρας της ΕΕ που είναι ένωση μονοπωλιακών συμφερόντων και εχθρεύεται τους λαούς, όπως κατά καιρούς έχει καταγγείλει το ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα του νομοσχεδίου, ο Α. Τζέκης κατήγγειλε ότι η, για τρίτη φορά, αύξηση του ΦΠΑ χτυπάει άγρια τα λαϊκά στρώματα, τα οποία θίγονται από την ακρίβεια στα απαραίτητα είδη λαϊκής ανάγκης, ενώ με τη φορολογία στον καπνό δε μειώνεται στο παραμικρό το ποσοστό κέρδους των καπνοβιομηχάνων. Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν τολμάει να ελέγξει τα διυλιστήρια του Βαρδινογιάννη και του Λάτση για το πόσο αγοράζουν και πόσο πουλάνε, γιατί συνειδητά και σταθερά εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι τα μέτρα παίρνονται για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας, τόνισε ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι τα λαϊκά νοικοκυριά οδηγούνται στη χρεοκοπία χωρίς μάλιστα ημερομηνία λήξης.

Στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, κατήγγειλε την προσχηματική αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το ποιος ευθύνεται για το δημόσιο χρέος. Το χρέος, είπε, δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι νέοι των 300 ευρώ, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1990 μέχρι το 2007 το ΑΕΠ αυξήθηκε 5,5 φορές, τα κέρδη των επιχειρήσεων 28 φορές και το μεροκάματο μόλις 1 φορά.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι τα δάνεια της τρόικας δε δόθηκαν για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά για εξασφαλίσουν τα λεφτά τους οι πιστωτές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ