Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

ΦΟΥΜΑΡΑ: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συζητείται ο νέος επενδυτικός νόμος, το πιο ελπιδοφόρο αναπτυξιακό εργαλείο για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας (...) Εφόσον τα κίνητρα που θεσπίζονται με στόχο να ενισχύσουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας υλοποιηθούν εγκαίρως, δημιουργούνται προϋποθέσεις να δούμε μέσα στον επόμενο χρόνο τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης με την αναζωογόνηση της επιχειρηματικότητας, άρα και με νέες θέσεις εργασίας. Αυτό οδηγεί στα ακόμη καλύτερα νέα: την προσπάθεια να ανακτήσει η ελληνική οικονομία τον εξαγωγικό χαρακτήρα της, τουλάχιστον σε τομείς στους οποίους κάποτε είχε σημαντικές επιδόσεις» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ: «"Πώς βγαίνουμε από την κρίση;". Γιατί μόνο με το "μνημόνιο" ή αντίστοιχες περιοριστικές πολιτικές δεν... βγαίνουμε! (...) Ολα δείχνουν ότι υπάρχει ένα μπρα ντε φερ μεταξύ μιας πιο ευρωπαϊκής αντίληψης και της γερμανικής δυστοκίας, με πολύ πλούσιο και εν εξελίξει παρασκήνιο. Πολλοί, μεταξύ των οποίων και το επιτελείο του Ομπάμα, βλέπουν ότι το "μέτωπο" δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη (που από μια οπτική είναι σχεδόν ασήμαντο) όσο μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης μαζί έναντι της κινεζικής παραγωγικής και γεωπολιτικής επεκτατικότητας. Το "κάδρο" είναι πολύ ευρύτερο, από τα επιμέρους μέτωπα, τα οποία πρέπει να κλείσουν και να ξεπεραστούν κοντόφθαλμες επιμονές (...) Υπάρχει κίνδυνος, με την αναβλητικότητα των ευρωπαϊκών ηγεσιών να φτάσουμε - αν φτάσουμε γιατί και αυτό είναι αβέβαιο λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων - έρποντας στο 2013 (...) Χρειάζονται τομές στην Ευρωζώνη "εδώ και τώρα". Αρκετά καθυστέρησαν. Η μεταδοτικότητα της "νόσου" είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, όσο και η ταχύτητα της μετάδοσης. Οι "ασπιρίνες" εξουδετερώνονται η μία μετά την άλλη. Η δε "έκταση της νόσου" είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ: «Η τρόικα δεν έχει ζητήσει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε χθες το βράδυ ο επικεφαλής ελεγκτής του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν (...) Δήλωσε ότι ο υψηλός πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς και επομένως οι πραγματικοί μισθοί συμπιέζονται έτσι κι αλλιώς» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε υγειονομικούς(2020-11-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την επίσκεψη δημάρχων σε εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων στη Γαλλία(2018-05-25 00:00:00.0)
Ριζική η αντίθεση με το νόμο - πλαίσιο(2011-07-09 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η υλοποίηση της «στρατηγικής συνεργασίας»(2010-10-12 00:00:00.0)
Με επιθετικά αιτήματα η απάντηση στον πόλεμο(2009-12-10 00:00:00.0)
Ενας ακόμα προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας(2002-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ