Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ανυποχώρητοι οι Ισραηλινοί για τους εποικισμούς

KAIΡΟ.--

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς απέρριψε χτες στο Κάιρο κάθε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ επειδή αρνείται επίμονα να μη δεσμευτεί για τον τερματισμό νέων παράνομων εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Οχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, μετά το τέλος συνάντησής του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ο Αμπάς δε διευκρίνισε εάν θα δεχθεί έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, όπου σήμερα αναμένεται να συναντήσει την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φάγιαντ και ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών Σαέμπ Ερεκάτ. Στην Ουάσιγκτον, πάντως, βρίσκεται και ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ...

Στο μεταξύ, ο Τόνι Μπλερ ως απεσταλμένος του λεγόμενου κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ, ΕΕ) συναντήθηκε στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για μία «ισραηλινο - παλαιστινιακή συμφωνία για δύο κράτη». Ομοίως ο Νετανιάχου δήλωσε πως θα συνεχίσει τάχα «τις προσπάθειες για μια ιστορική συμφωνία ειρήνης ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους για δύο κράτη, δύο λαών».

Τέλος, και ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα διέβλεψε ως αδύνατη τη συνέχιση άμεσων συνομιλιών δίχως τη σαφή δέσμευση του Ισραήλ για ανάσχεση των εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ