Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Δεν αντέχουν οι λέξεις σ' όλα τα χείλη»...

«Ομως, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω, ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της καθημερινής μάχης, τους ανθρώπους της εργασίας. Ποτέ μου δεν θα έπαιρνα οποιαδήποτε απόφαση, άδικη για τους πολλούς»!

(Γιώργος Παπανδρέου, 19 Μάρτη 2010, ομιλία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ)

*

Κι όμως! Λίγες μέρες πριν (3 Μάρτη) ήταν αυτός που είχε πάρει το πρώτο «πακέτο» της λεηλασίας, με τις πρώτες μειώσεις μισθών, περικοπές σε επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας, «πάγωμα» συντάξεων», αύξηση του ΦΠΑ και ανατίμηση της βενζίνης...

***

«Από την εμπειρία μου έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν»!

(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στη Βουλή, 17 Απρίλη 2010)

Κι όμως! Ούτε μια βδομάδα αργότερα, στις 23 Απρίλη, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την «Οδύσσεια» του ελληνικού λαού και την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο...

***

«Είναι καιρός για λιτότητα», μας λένε (σ.σ.: οι "συντηρητικοί"). Τι εννοούν, όμως, με την έννοια "λιτότητα"; Εννοούν την περικοπή των συντάξεων, της Πρόνοιας, των επιδομάτων ανεργίας, των δαπανών για την Παιδεία - αυτοί οι τομείς είναι οι υπαίτιοι, που θα πληρώσουν (...). Ετσι, η Δεξιά μάς προκαλεί. Προβάλλει τη λιτότητα ως τη μόνη λύση»!

(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, 2 Δεκέμβρη 2010).

Κι, όμως, ο άνθρωπος που εφτά μήνες αργότερα βγάζει «πύρινους λόγους» κατά της «Δεξιάς», είναι ο ίδιος που εφτά μήνες πριν, το Μάη του 2010, επέβαλε στη χώρα το μνημόνιο, και έκτοτε εφαρμόζει «την περικοπή των συντάξεων, της πρόνοιας, των επιδομάτων ανεργίας, των δαπανών για την Παιδεία» και κάθε είδους λιτότητα, σαν εκείνη για την οποία (ως... «προοδευτικός» που είναι)... καταγγέλλει τους «συντηρητικούς»!

***

«Ετσι διευρύνουμε τη δημοκρατία, την ισότητα, και τις ευκαιρίες (...) έτσι διευρύνεται η συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε»!

(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, χτες, 9 Δεκέμβρη 2010).

Κι όμως! Ολα αυτά ειπώθηκαν στην έναρξη μιας συνεδρίασης, της χτεσινής, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στο λαό, και ειδικά στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, την «ευκαιρία» να ζήσουν (;) με 700 ευρώ το μήνα, καταλύοντας τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και «απελευθερώνοντας» τους εργοδότες από κάθε φραγμό στο «δικαίωμά» τους να απολύουν!

***

Αυτό το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, και ο πρόεδρός του, που έχουν το ανεπανάληπτο θράσος να πιάνουν στο στόμα τους έννοιες όπως «σοσιαλισμός», «κοινωνική δικαιοσύνη», «ισότητα», «ειλικρίνεια», «συνέπεια», «πολιτική εντιμότητα», «πατριωτισμός»,

δεν είναι παρά η - τραγική για την Ελλάδα - επιβεβαίωση του στίχου του ποιητή: «Δεν αντέχουν οι λέξεις σ' όλα τα χείλη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ