Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Να πάρουν βιβλιάρια υγείας οι εικαστικοί

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στις 30/11/2010 η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ ζητά την κατοχύρωση του δικαιώματος των 800, περίπου, εικαστικών καλλιτεχνών της χώρας να έχουν βιβλιάριο υγείας.

Κατά τη συζήτηση η βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπογραφεί Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που προβλέπουν κάτι τέτοιο αλλά στην πράξη ακυρώνεται αυτό το δικαίωμα, αφού για την εφαρμογή τους προβάλλονται διάφορα προσκόμματα. Η Λ. Κανέλλη ζήτησε από τον παριστάμενο υφυπουργό Υγείας, Μ. Τιμοσίδη, να εκδώσει επείγουσα διευκρινιστική εγκύκλιο και πριν την έκδοσή της να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εικαστικών καλλιτεχνών που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο υφυπουργός - απαντώντας αορίστως ως προς το πότε θα γίνει αυτό - είπε ότι «θα» εκδώσει σύντομα τη διευκρινιστική εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες των νομαρχιών, οι οποίες εντάσσονται στις περιφέρειες, και για να υλοποιούν τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, χωρίς να ζητούν περιττά δικαιολογητικά από τους καλλιτέχνες. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι πριν την έκδοση της εγκυκλίου «θα» επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ