Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Κυριακίδης
Νίκος Κυριακίδης
φωτο 2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ που έφυγε από τη ζωή ξημερώματα της Τρίτης, του κομμουνιστή που τίμησε για 74 χρόνια την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ, μέσα σε συνθήκες σκληρής παρανομίας, φυλακές, εξορίες, στο κολαστήριο της Μακρονήσου, βασανιστήρια, και άλλους διωγμούς. Του αγωνιστή που πάλεψε αταλάντευτα ενάντια στους μεταξικούς φασίστες, τους Γερμανο-ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές, ενάντια στους Αγγλο-αμερικάνους ιμπεριαλιστές και στους πουλημένους ντόπιους συνεργάτες τους. Του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ που αντιπάλεψε με συνέπεια τους κάθε λογής αναθεωρητές και οπορτουνιστές, περιφρουρώντας τις αρχές και την ενότητα του Κόμματος. Η ζωή του σ/φου Νίκου Κυριακίδη, οι αγώνες του, αποτελούν παράδειγμα πίστης στις αρχές του Μ - Λ, του Προλεταριακού Διεθνισμού, του ΚΚΕ για την τελική νίκη της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό στη χώρα μας.

Επίσης, στη μνήμη της κομμουνίστριας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, της θαρραλέας αντάρτισσας που με τ΄ όπλο στο χέρι πολέμησε το κράτος του δωσιλογισμού, των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλων, Ράλληδων, των ανδρείκελων του αγγλο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του παλατιού, των Παπάγων, Γερο - Παπανδρέου, Πλαστήρα και Σοφούλη και που δεν λύγισε στα απάνθρωπα βασανιστήρια των μοναρχοφασιστών αξιωματικών, μένοντας ορθή, πιστή κι ακλόνητη στο ΚΚΕ, αφιερώνοντας ΟΛΗ τη ΖΩΗ της στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, για ν΄ απαλλαγούν οι εργαζόμενοι της χώρας μας, όλου του κόσμου από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την εκμετάλλευση.

Ακόμα, στη μνήμη των κομμουνιστών: του δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΣΕΛΙΚΑ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΤΗ οι Κ. Βουλγαρόπουλος και Ζωή Χρηστίδου προσφέρουν 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης - Ευόσμου - Θεσ/νίκης.

 ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΜΠΛΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
***

φωτο

Στην μνήμη του αγαπημένου μας ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, του σεμνού κομμουνιστή. Η ζωή του όλη ήταν ένας φάρος φωτεινός. Οσο ζούμε θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμάμε.

Στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, προσφέρουμε 60 ευρώ για την οικονομική του εξόρμηση.

Ελένη -Τάκης.

***

Στην μνήμη του ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, που "έφυγε" από κοντά μας στις 8 Δεκέμβρη 1992, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πολυγώνου -Τουρκοβουνίων - Ανω Αμπελοκήπων.

Η σύντροφός του Ελένη

η κόρη του Μαίρη

***

Στην μνήμη του κουμπάρου μας, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ και του ΚΑΠΠΟΥ ΚΩΣΤΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Οικογ. Παπαβασιλείου Γ.

***

Στην μνήμη του ΠΙΦΕΑ ΔΙΟΝΥΣΗ, 10 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

***

φωτό

Ενόψει της Επετείου της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου και της Επετείου της 4ης Δεκέμβρη, θυμόμαστε τις γυναίκες της Εθνικής μας Αντίστασης πολλές από τις οποίες έδωσαν και τη ζωή τους για τη λευτεριά και την κοινωνική προκοπή του τόπου, για τα μεγάλα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης. Θυμόμαστε τη "ΘΥΕΛΛΑ"- ΜΕΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ - ΨΥΧΡΑΜΗ, πρωτοαντάρτισσα της 13ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ(Τάγμα θανάτου) που αποτελεί γυναίκα - σύμβολο της Εθνικής μας Αντίστασης. Η "ΘΥΕΛΛΑ" έλαβε μέρος στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, επίσης σε μάχες στην Ευρυτανία και τα Αγραφα κ.ά. Δεν ήξερε τι πάει να πει φόβος και δεν δίσταζε να κουβαλά, να μεταφέρει τραυματίες σε ασφαλή μέρη αψηφώντας τους κινδύνους για τη ζωή της. Σε μια μάχη είχε μεταφέρει στους ώμους της, την ίδια μέρα, 24 τραυματίες. Πάντα με το χαμόγελο, καβάλα στο άλογό της ήταν σε διαρκή δράση, ένα πραγματικό παλικάρι που πάντα τολμούσε και έτσι της έδωσαν το όνομα "Θύελλα".

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ
Ηταν στο τάγμα με λοχαγό τον Ντίνο Γιαννόπουλο και τον καπετάν Φώτη Παρνασιώτη. Στάθηκε στο πλευρό του Αρη Βελουχιώτη και πολέμησε μαζί του. Η "Θύελλα" έδωσε τη ζωή της για την Αντίσταση.

Τον Δεκέμβρη του 1944, όταν κατέβηκε η μεραρχία της στη Φυλή Αττικής για τη "μάχη της Ομόνοιας", στη "Θύελλα" δόθηκε 24ωρη άδεια για νάρθει να δει τα τρία παιδιά της. Ηρθε, μας είδε, μας αποχαιρέτησε. Εκείνη έφυγε για πάντα μακριά μας. Μα ξέρουμε πολύ καλά πως δεν μας εγκατέλειψε. Μεγάλη η περηφάνια μας για σένα.

Η κόρη, Κική Σιμιτοπούλου


 ΜΕΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ -ΨΥΧΡΑΜΗ (
ΜΕΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ -ΨΥΧΡΑΜΗ ("ΘΥΕΛΛΑ")
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2012-01-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2011-03-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2010-12-09 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2005-12-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2005-11-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2000-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ