Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΙΜ ΟΥΕΦΑ
Πολλά λεφτά για ... λίγους

Στον κατάλογο με τις ιδιαίτερα κερδισμένες στην διοργάνωση συγκαταλέγονται η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν

Eurokinissi

Στον κατάλογο με τις ιδιαίτερα κερδισμένες στην διοργάνωση συγκαταλέγονται η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν
Πολλά είναι τα λεφτά που μοιράζονται οι πρωταγωνιστές στην διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ αφού τα πριμ που μοιράζει η ΟΥΕΦΑ για φέτος είναι αυξημένα ενώ στα έσοδα των ομάδων θα πρέπει να προστεθούν και τα αντίστοιχα από μια σειρά άλλους παράγοντες όπως είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα εισιτήρια, οι διαφημίσεις κτλ. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο μια ελίτ ομάδων είναι αυτές που ...χάνουν το λογαριασμό από τα έσοδα αφού εξαιτίας της διαφοράς δυναμικότητας με τις υπόλοιπες έχουν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στον θεσμό ενώ και λόγω ονόματος πουλάνε περισσότερο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ, το Σεπτέμβρη, στις αρχές της διοργάνωσης, για το τι θα ισχύσει φέτος, έχουμε:

Για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η συμμετοχή μόνο αποδίδει 3.900.000 ευρώ και κάθε αγώνας (ανεξαρτήτου αποτελέσματος) 550.000 ευρώ. Η νίκη πριμοδοτείται με 800.000 ευρώ και η ισοπαλία με 400.000 ευρώ στη φάση των ομίλων και από εκεί και πέρα οι προκρίσεις αποφέρουν περαιτέρω εκατομμύρια ευρώ.

Ο νικητής του θεσμού θα εισπράξει στη χειρότερη περίπτωση 26.700.000 ευρώ από πριμ της ΟΥΕΦΑ συν τα έσοδα από το τηλεοπτικό pool. Ενδεικτικά, η Ιντερ εισέπραξε 48.760.000 ευρώ την περσινή σεζόν συνολικά, εκ των οποίων τα 19.600.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτά τα έσοδα, όπως και τα έσοδα από τα εισιτήρια των τριών εντός έδρας αγώνων, δεν είναι δυνατό να υπολογιστούν πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ωστόσο υπολογίζονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ και προστίθενται στα πριμ της ΟΥΕΦΑ για κάθε ομάδα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org