Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Εκλογές 13 έως τις 17 Δεκέμβρη

Σε συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη με τις ταξικές δυνάμεις καλεί ο ΣΥΣΠΙΣ

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συλλόγου
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συλλόγου
Να κάνουν δική τους υπόθεση τις εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) καλεί τους σπουδαστές το ΔΣ του Συλλόγου. Οι εκλογές θα γίνουν από τις 13 έως τις 17 Δεκέμβρη. «Για όλα όσα αποφασίζονται καθημερινά εις βάρος μας, περνάμε στην αντεπίθεση», σημειώνει ο ΣΥΣΠΙΣ που καλεί επίσης σε μαζική συμμετοχή των σπουδαστών στην απεργία της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή φρουρά μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία, σε δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολή.

«Οι εκλογές του Συλλόγου μας γίνονται σε μια περίοδο που η επίθεση στο λαό και τη νεολαία έχει πάρει οδυνηρές διαστάσεις. Είναι ευθύνη των σπουδαστών, ειδικά εκείνων που προέρχονται από λαϊκές - εργατικές οικογένειες να οργανώσουμε την πάλη μέσα από το Σύλλογό μας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους όρους σπουδών, τονίζει ότι «η απλήρωτη πρακτική άσκηση, τα πανάκριβα δίδακτρα, ο λειψός εξοπλισμός, το κόστος των σημειώσεων, των βιβλίων, των αναλώσιμων, η ανασφάλεια της επαγγελματικής αποκατάστασης, η διπλή εκμετάλλευση των μεταναστών, ο θεσμός της πιστοποίησης, επιβαρύνουν επιπλέον την τσέπη μας, συντρίβουν τα όνειρά μας, μας εξοργίζουν καθημερινά».

Ο Σύλλογος καλεί τους σπουδαστές να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την κρίση και την προπαγάνδα των κεφαλαιοκρατών και των εκπροσώπων τους που ζητούν από το λαό και τη νεολαία να σκύψει το κεφάλι. «Τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται καθώς και τα νέα μέτρα που το ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ και την ΕΕ από κοινού αποφασίζουν, έχουν ως σκοπό να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μονοπωλίων. Από εμάς τους σπουδαστές, τους σημερινούς και αυριανούς εργαζόμενους, απαιτείται να δώσουμε αποφασιστικά και οργανωμένα απάντηση. Κάθε σπουδαστής να έρθει σε επαφή με το Σύλλογό του, να γίνει μέλος. Να δημιουργήσουμε επιτροπές του συλλόγου σε κάθε ΙΕΚ, με συμμετοχή από κάθε τμήμα, από κάθε σχολή, να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του συλλόγου», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ