Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Δε συναινούν στην κατάργησή της

Στις 12 του μήνα δίνουν απεργιακή απάντηση

Απεργιακή απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των πολυεθνικών για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, δίνουν την Κυριακή 12 του Δεκέμβρη οι εμποροϋπάλληλοι, όπως αποφάσισαν στην τελευταία Γενική τους Συνέλευση, μετά την κατάπτυστη απόφαση - ύστερα από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης - της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή (12 του μήνα) μέσα στο Δεκέμβρη.

Σ' αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δίνει τη μάχη της προετοιμασίας της απεργίας ώστε «κανένας εμποροϋπάλληλος να μην δουλέψει την Κυριακή». Την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 του μήνα, καθώς τους μόνους που θα ωφελήσει είναι τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, εκφράζουν μια σειρά από Ενώσεις και Σωματεία ΕΒΕ της Αθήνας.

Η υλοποίηση αυτής της εντολής, σημειώνεται, «θα οδηγήσει και σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εμποροϋπάλληλους. Περίπου 170.000 μικρές επιχειρήσεις έως το τέλος του 2011 θα βάλουν λουκέτο και η απώλεια θέσεων εργασίας υπολογίζεται σε περίπου 200.000. Στη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών έχουμε 100.000 άνεργους στο εμπόριο, ενώ οι αρχικές προβλέψεις ήταν για 60.000 άνεργους. Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πληρώνουμε την κρίση του κεφαλαίου, όχι μόνο όσοι οδηγούμαστε στην ανεργία, αλλά και όσοι εξακολουθούμε να δουλεύουμε με όρους πλέον δουλείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ