Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανονικά η δίκη Γ. Δημητράκη

Παρά το αίτημα των συνηγόρων Σ. Φυτράκη και Κ. Παπαδάκη, για λίγες μέρες διακοπή της δίκης του Γιάννη Δημητράκη, το δικαστήριο (Πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων) έκρινε χτες ότι η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει. Οι συνήγοροι του Γ. Δημητράκη ζήτησαν τη διακοπή, αφού δεν είχαν μιλήσει με τον κατηγορούμενο (μόλις την περασμένη Πέμπτη μετήχθη από τις φυλακές Δομοκού) και γιατί είναι άρρωστος βασικός μάρτυρας. Παρά την αρχική πρόταση και του Εισαγγελέα, για αναβολή, λόγω της απουσίας του μάρτυρα, τελικά η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Δημητράκης κατηγορείται για ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής το 2006 και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 χρόνων. Στην αρχή του είχαν αποδοθεί εφτά ληστείες τραπεζών. Ο κατηγορούμενος εξέφρασε την «αυτονόητη αλληλεγγύη του», όπως είπε, στους έξι συλληφθέντες του περασμένου Σαββάτου.

Η δίκη άρχισε με την κατάθεση του αστυνομικού της Εθνικής Τράπεζας. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για κατάθεση 15 σημαντικών μαρτύρων που βρίσκονταν μπροστά, την ώρα της καταδίωξης και των πυροβολισμών. Ο Γ. Δημητράκης για ακόμη μια φορά, θα μεταβεί στις φυλακές Δομοκού, μέχρι την επόμενη Δευτέρα, που θα συνεχιστεί η δίκη, παρά το αίτημα των συνηγόρων για παραμονή του, στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να γίνεται απρόσκοπτα, η επικοινωνία μεταξύ τους. Το δικαστήριο δηλώνει ότι δεν είναι αρμόδιο για το πού θα κρατηθεί ο κατηγορούμενος. Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η έντονη παρουσία της αστυνομίας αλλά και των ΕΚΑΜ μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ