Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Πανεξόρμηση για την υπερκάλυψη του πλάνου

Στην τελική ευθεία οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις σε όλη τη χώρα

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εντείνουν στο έπακρο τις προσπάθειές τους με στόχο την υπερκάλυψη των πλάνων, κατανοώντας την επιτυχία της εξόρμησης ως προϋπόθεση για τη συνέχιση και ισχυροποίηση της δράσης του Κόμματος σε μια περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική, που θέτει νέα καθήκοντα ενώπιόν του.

Στο τελευταίο, ένατο κλείσιμο της εξόρμησης το πανελλαδικό πλάνο καλύφθηκε σε ποσοστό 64,69%. Πρώτη Οργάνωση από πλευράς κάλυψης του πλάνου της παρέμενε η ΚΟ Αττικής με ποσοστό 85%. Στη δεύτερη θέση η ΚΟ Αιγαίου με ποσοστό 75%. Στην τρίτη η ΚΟ Πειραιά με ποσοστό 73,64%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Κρήτης με 70,32%, Θεσσαλονίκης με 65,80%, Εξωτερικού με 64,50%, Αθήνας με 63,81%, Πελοποννήσου με 62,01%, Κεντρικής Μακεδονίας με 60,70%, Στερεάς - Εύβοιας με 58,77%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 56,82%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 55,30%, Δυτικής Μακεδονίας με 53,91%, Θεσσαλίας με 51,47%.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 85,20% του πλάνου της, ενώ οι ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και «902» ποσοστό 46,91% και 40%, αντίστοιχα.

Από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις πρώτη και με διαφορά βρίσκεται αυτή της Ικαρίας έχοντας υπερκαλύψει το πλάνο της σε ποσοστό 131,80%! Στη δεύτερη θέση η Οργάνωση της Κω σε απόσταση αναπνοής απ' την κάλυψη του πλάνου της με ποσοστό 98,50%, ενώ πολύ κοντά στην κάλυψη βρίσκεται και η Οργάνωση των Κυκλάδων, με ποσοστό 90%.


Οι υπόλοιπες 17 Νομαρχιακές Οργανώσεις που συμπληρώνουν τον κατάλογο των 20 πρώτων είναι οι εξής: Λασίθι με ποσοστό 87%, Ηράκλειο με 84,81%, Κορινθία με 83,68%, Λακωνία με 73,75%, Ξάνθη με 73,30%, Χίος με 71%, Φωκίδα με 70,12%, Δράμα με 70%, Ημαθία με 70%, Πρέβεζα με 69,14%, Ηλεία με 68%, Μεσσηνία με 67,50%, Αιτωλοακαρνανία με 67%, Λέσβος με 66,30%, Καστοριά με 65%, Αρκαδία με 64,14% και Σέρρες με 63%.

Ανοιγμα με αιχμή την απεργία

Οι επόμενες μέρες, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των γιορτών, είναι κρίσιμες για την εξέλιξη και την επιτυχία της εξόρμησης. Η μέχρι τώρα πορεία κάλυψης των πλάνων, τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύονται σε περιοχές και Οργανώσεις, δείχνουν ότι υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις να καλυφθούν τα επιμέρους πλάνα και φυσικά το πανελλαδικό πλάνο που έχει ορίσει η ΚΕ του Κόμματος.

Αναγκαίος όρος είναι το επόμενο διάστημα να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, με πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και το λαό, κύρια στους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, με αιχμή την απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

Να συνδυαστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η συζήτηση για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης με την ανάγκη να δυναμώσει και οικονομικά το ΚΚΕ. Ανάλογη δουλειά μπορεί και πρέπει να γίνει και στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν αυτό το διάστημα οι Κομματικές Οργανώσεις, για να συζητήσουν μαζί με φίλους και οπαδούς το αποτέλεσμα των εκλογών για τα όργανα της τοπικής διοίκησης.


Οι μέρες που απομένουν είναι μέρες πανεξόρμησης για την υπερκάλυψη των πλάνων. Το τέλος του Δεκέμβρη, μπορεί να βρει όλες τις Οργανώσεις με υπερκαλυμμένα τα πλάνα τους και το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, πιο θωρακισμένο απέναντι στις νέες επιθέσεις που απεργάζεται το αστικό πολιτικό σύστημα για να χτυπήσει το λαό και το δίκαιο αγώνα του.

Τα βραβεία της άμιλλας

Η Γραμματεία της ΚΕ, έχει ανακοινώσει τα παρακάτω βραβεία στην άμιλλα των Οικονομικών Οργανώσεων για την Οικονομική Εξόρμηση:

  • Στην 1η Κομματική Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, πλακέτα της ΚΕ και 2ήμερη επίσκεψη στο μνημείο του ΔΣΕ στη Λυκόρραχη και ξενάγηση στον ορεινό όγκο του Γράμμου 50 συντρόφων και συντροφισσών της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής.
  • Στην 2η Κομματική Οργάνωση: Πίνακας από την ΚΕ, 2ήμερη επίσκεψη στις Πρέσπες (νοσοκομείο ΔΣΕ, σπηλιά Ζαχαριάδη κλπ.) 50 συντρόφων και συντροφισσών της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής.
  • Στην 3η Κομματική Οργάνωση: Πίνακας από την ΚΕ, 2ήμερη επίσκεψη στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά», Γεντί Κουλέ, Λιτόχωρο 50 συντρόφων και συντροφισσών από την Κομματική Οργάνωση Περιοχής.
  • Στις 5 πρώτες ΚΟΒ: Να δοθεί τιμητική πλακέτα της ΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ