Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη

Με χάδια απαντάει η ΓΣΕΕ στις απίστευτες προκλήσεις των επιχειρηματιών

«Δε μας είπαν ακόμα οι εκμεταλλευτές των εργαζομένων με τι είδους αλυσίδες θέλουν να μας δέσουν», σχολιάζει το ΠΑΜΕ τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, στον οποίο δίνουν «αέρα στα πανιά του» οι εταίροι του, η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

«Δε θα τους κάνουμε τη χάρη όμως», υπογραμμίζουν οι ταξικές δυνάμεις. «Οι εργαζόμενοι ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ - ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Προετοιμάζουμε με όλους τους τρόπους και τις μορφές, μέσα από συλλογικές διαδικασίες την απεργία στις 15 Δεκέμβρη».

Κι ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χτες «έκλαιγε» για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα συναντώνταν οι «κοινωνικοί εταίροι», με ανακοίνωσή της ζητά να μπουν κάποια όρια στη βουλιμία του ΣΕΒ. Ετσι «τρίζουν τα δόντια» στους μεγαλοεργοδότες: «Απαιτούμε και από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών να πάρει πίσω τις σημερινές προτάσεις του για τις ανατροπές στα εργασιακά και να αναλάβει αυτό που καιρό έπρεπε να είχε κάνει. Την δική του κοινωνική ευθύνη και υποχρέωση».

«Ζητάει η υποταγμένη στο κεφάλαιο πλειοψηφία της ΓΣΕΕ από τον ΣΕΒ να αναλάβει την κοινωνική του ευθύνη. Ζητάει από τις αιματορουφήχτρες των εργαζομένων να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους! Μα αυτό κάνουν. Ισοπεδώνουν, με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΓΣΕΕ κάθε κατάκτηση. Ζητάνε επίσης από την κυβέρνηση να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις "φαεινές ιδέες" του ΣΕΒ! Νομίζουν ότι ξεγελάνε κανέναν με τους θεατρινισμούς τους; Ολοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, ξέρουν ότι κυβέρνηση - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ από κοινού δίνουν τη μάχη να σαρώσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, καταστρέφοντας τις ζωές των εργαζομένων, βυθίζοντάς τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να ξέρουν όμως ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η υπομονή των εργαζομένων εξαντλείται», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ