Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα...

«Ναι» σε μετατάξεις, «ναι» στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων και «θα εξασφαλίσουμε την 4ηδόση, με την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθούμε σε εκείνα που έχουμε υποχρέωση». Ποια είναι εκείνα που υποχρεούμαστε να πράξουμε; Ολα όσα, βαθιά αντεργατικά κι αντιλαϊκά, απορρέουν απ' το μνημόνιο που η κυβέρνηση συνομολόγησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Κατά τ' άλλα ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φ. Κουβέλης, που δήλωσε τα παραπάνω σε συνέντευξή του στο «Real Fm», καυχιέται - προφανώς καλλιεργώντας άλλοθι για την πλήρη στήριξη αυτής της βάρβαρης πολιτικής - την καταψήφιση του μνημονίου. Είναι όμως προφανές ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν ήδη αναιρέσει πλήρως εκείνη την ψήφο.

Αλλωστε, στην απόφαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Αριστεράς» επαναλαμβάνεται: «Η απεμπλοκή της Ελλάδας από το μηχανισμό της τριμερούς χρηματοδότησης, όσο κι αν αποτελεί δίκαιο αίτημα της κοινωνίας - και είναι δίκαιο - προϋποθέτει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση και αυτή, στη συνέχεια, προϋποθέτει την ύπαρξη συσχετισμών και ευρωπαϊκού χαρακτήρα, οι οποίοι δεν υπάρχουν και πρέπει να διαμορφωθούν».

Συνεπώς, τα κεφάλια μέσα και τυφλή υπακοή. Επιτρέπει όμως στο λαό να διεκδικήσει, κοροϊδεύοντάς τον ότι πρόκειται μάλιστα και για «προοδευτική» πρόταση, την «αναίρεση της θεσμικής πολιτικής υπανάπτυξης και της ασυμμετρίας στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης» μέσω της «κοινής δημοσιονομικής πολιτικής, της μείωσης των ανισορροπιών» κ.λπ. στην κατεύθυνση «κοινής οικονομικής διεύθυνσης» και «προϋπολογισμού». Να διεκδικήσει, δηλαδή, την ισχυροποίηση του αντιπάλου του. Για να στραφεί αυτός μετά με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη εναντίον του και να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Κι όλα αυτά στο όνομα της «αριστεράς» και της «προόδου»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ