Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Αντιδραστικό παραλήρημα ενάντια στο κίνημα

Απαίτησε οι λαϊκές διαδηλώσεις να γίνονται στο πεζοδρόμιο ή σε μία λωρίδα, σε συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένους δρόμους!

«Χαλινάρι» στο εργατικό λαϊκό κίνημα θέλει να περάσει ο ΛΑ.Ο.Σ., ο πρόεδρος του οποίου σε δύο παρεμβάσεις του (στη Βουλή και στο «ΑΛΤΕΡ») χρέωσε στις κινητοποιήσεις το κλείσιμο των καταστημάτων και μάλιστα σε εμπορικούς δρόμους όπου ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια εμπορικά πολυεθνικών εταιρειών. Σ' αυτό το πνεύμα, πρότεινε οι διαδηλώσεις να γίνονται στο ...πεζοδρόμιο ή σε μία λωρίδα, σε συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένους δρόμους!

Οι αντιδραστικές αντιλαϊκές του προτάσεις δε σταμάτησαν εκεί. Ζήτησε πλήρη κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος όπως το γνωρίζουμε καθώς όπως ισχυρίστηκε το υπάρχον «έκλεισε τον κύκλο του». Προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον άθλιο «κοινωνικό αυτοματισμό», λέγοντας ότι «θέλει πολύ σπρώξιμο αυτή η κυβέρνηση, πρέπει οι πολίτες να αναλάβουν από μόνοι τους πρωτοβουλίες, βλέπετε να ωφελεί κανένα το κλείσιμο των λιμανιών;». Υπερασπίστηκε τις μετατάξεις, αναπαράγοντας την προπαγάνδα περί υπερπληθώρας δημοσίων υπαλλήλων, ισχυριζόμενος: «Εχουμε 850.000 περισσότερους».

Οι προκλήσεις του ΛΑ.Ο.Σ. προς το λαό παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις όταν συνοδεύονται από προτάσεις για μέτρα υπέρ της πλουτοκρατίας. Για παράδειγμα, ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε ξανά την παράταση των συμβάσεων των κατασκευαστικών εταιρειών ώστε «να προεξοφλήσουν μελλοντικές εισπράξεις τους και να προχωρήσουν σε νέα έργα», ενώ υπερασπίστηκε την ύπαρξη και τη διεύρυνση της ληστείας των διοδίων, ισχυριζόμενος ότι αν πρόκειται να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο «ας τα δώσω, λοιπόν, τα τρία ή τα τρεισήμισι ευρώ»!

Στο μεταξύ κυκλοφόρησε ένα κείμενο με τίτλο «Μανιφέστο στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ», αποστολέας του οποίου φέρεται ο Β. Παπαδόπουλος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος του κόμματος, στο οποίο εγκαλούνται ο Γ. Καρατζαφέρης και άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. για περιφρόνηση των οργάνων του κόμματος και καθήλωσή του, για «ακροβασίες σχετικά με την τακτική και στρατηγική», για ψέματα σε ό,τι αφορά στο μνημόνιο που δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση και άλλα παρόμοια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ