Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Νότια Αφρική

Θα συμμετάσχει στη 12η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Για το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής αναχώρησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, για να λάβει μέρος στις εργασίες της 12ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που θα φιλοξενήσει από 3 έως 5 Δεκέμβρη 2010 το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν οι Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Γιώργος Ποντικός, μέλος του Εργατικού Τμήματος της ΚΕ.

Ο θεσμός της ετήσιας Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και τα πρώτα χρόνια φιλοξενήθηκε από το Κόμμα στην Αθήνα. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Διεθνείς Συναντήσεις στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Φέτος, η 12η Διεθνής Συνάντηση, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί στην αφρικανική ήπειρο, με θέμα: «Το βάθεμα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Καθήκοντα των κομμουνιστών, ενισχύοντας την κοινωνική συμμαχία, δυναμώνοντας το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο στην πάλη για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, την ειρήνη, την πρόοδο, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ