Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγή στο ΣτΕ από υποψηφίους

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣτΕ, κατέθεσαν αποτυχόντες υποψήφιοι από τις εξετάσεις του Σεπτέμβρη, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ παραβιάζονται οι διατάξεις περί ισότητας.

Οι υποψήφιοι προσφεύγουν στο ανώτατο δικαστήριο, επαναφέροντας το γνωστό θέμα που προέκυψε από τις τελευταίες εξετάσεις κατά τις οποίες πολλοί μαθητές με υψηλή βαθμολογία αποκλείστηκαν από την είσοδό τους στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Οπως σημειώνουν, με την αλλαγή του συστήματος που επιτρέπει την εγγραφή σε μια σχολή και δίνει τη δυνατότητα να ξαναδώσει ο υποψήφιος εξετάσεις, δημιουργείται ανισότητα γιατί κάποιοι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν το μηχανογραφικό τους με βάση την παλιά διάταξη (δηλαδή της μη δυνατότητας εγγραφής σε σχολή, εφόσον θέλει να ξαναδώσει εξετάσεις), δήλωσαν μόνο σχολές της πρώτης επιλογής, με αποτέλεσμα, λόγω της ανόδου των βάσεων, να μην περάσουν σε καμία σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Αυτό δημιουργήθηκε και λόγω του γεγονότος ότι πολλοί υποψήφιοι πριν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους γνώριζαν το βαθμό του απολυτηρίου τους και δήλωσαν μόνο σχολές που πραγματικά ήθελαν να εγγραφούν, έτσι δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, αφού δήλωσαν περιορισμένο αριθμό σχολών, ενώ άλλοι υποψήφιοι με χαμηλότερη βαθμολογία, που δήλωσαν όμως πολλές σχολές, κατάφεραν να εισαχθούν.

Οι υποψήφιοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητούν την άρση της ανισότητας αυτής και ζητούν να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν νέα μηχανογραφικά δελτία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ