Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Επανασύνδεση του ρεύματος σε 6 οικογένειες ανέργων

Η ΔΕΗ ΑΕ προβαίνει άμεσα και με σχετική ευκολία σε διακοπή ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες, που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες

Με μια δυναμική παρέμβαση στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, χτες το πρωί, απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε έξι οικογένειες ανέργων, στις οποίες διακόπηκε επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν το σχετικό λογαριασμό.

Η διευθύντρια, μετά την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και την παρουσία των ίδιων των έξι οικογενειών που έμειναν χωρίς ρεύμα και ζήτησαν ένα διακανονισμό τον οποίο θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν, δεσμεύτηκε - και λίγες ώρες αργότερα έγινε πράξη - την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος και για τις έξι οικογένειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαδικασία του διακανονισμού, όπως την οριοθετεί το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί κάθε άνεργο ή εργαζόμενο που αδυνατεί να αποπληρώσει, καθώς το ποσό ουσιαστικά παραμένει το ίδιο και το χρονικό διάστημα που δίνεται είναι ασφυκτικό.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων απαίτησαν εκ νέου να μην ξανακοπεί ποτέ η παροχή ρεύματος για κανέναν άνεργο ή εργαζόμενο. Είναι φανερό ότι όσο προχωρά η βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο λαϊκές οικογένειες θα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ακραία φτώχεια, σε σημείο που να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, του τηλεφώνου κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, αφού σημειώνει τη δυναμική και επιτυχημένη παρέμβασή της στα γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα, καταγγέλλει «τη ΔΕΗ ΑΕ γιατί κάνει πλάτες σε μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που χρωστάνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, την ίδια ώρα που κόβει το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων, αυτοαπασχολούμενων που είναι έτοιμοι για λουκέτο και σε φτωχούς αγρότες.

Δεκάδες εργαζόμενοι και άνεργοι καταγγέλλουν τη στάση της ΔΕΗ και συγκεκριμένα του υπεύθυνου για τους διακανονισμούς κ. Καπερώνη, ο οποίος ζητάει υπέρογκα ποσά από άνεργες οικογένειες για να προχωρήσει σε επανασύνδεση ή διακανονισμό.

Απαιτούμε:

-- Μείωση κατά 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, καθώς και την απαγόρευση διακοπής ρεύματος, ύδρευσης και σταθερού τηλεφώνου.

-- Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους ανεξάρτητα από όριο ενσήμων.

-- Επίδομα ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά.

-- Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων, των επαγγελματιών και φτωχών αγροτών.

-- Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για το διάστημα ανεργίας, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και παράλληλα απαγόρευση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ