Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λογοτεχνών διαμαρτυρία

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη σφαγή στις τουρκικές φυλακές εκφράζει η «Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών - Συνεργαζομένων» (ΑΠΕΛΣ) σε χτεσινή της ανακοίνωση. Η ΑΠΕΛΣ καλεί τη διεθνή κοινότητα, τους πνευματικούς ανθρώπους και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών να καταδικάσουν το έγκλημα κατά των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας.

Με άλλη ανακοίνωσή της η ΑΠΕΛΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ» και τη συμπαράστασή της στη διευθύντρια του περιοδικού και βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, και αξιώνει από τις διωκτικές αρχές να εξαρθρώσουν τα τρομοκρατικά δίκτυα στη χώρα.

Να σημειώσουμε ότι συγκροτήθηκε σε Σώμα το 7μελές προεδρείο της ΑΠΕΛΣ, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της στις 15/12. Το προεδρείο της ΕΕ αποτελούν οι: Γιάννης Νικολόπουλος (πρόεδρος), Φίλιππος Μαυρογιώργης (αντιπρόεδρος), Δημήτρης Χαλιβελάκης (αντιπρόεδρος), Ευγενία Ζήκου (γραμματεία), Θοδωρής Κοΐνης (ταμίας), Γιάννης Καραβίδας (ειδικός γραμματέας), Βασίλης Κούκος (νομικός σύμβουλος). Τακτικά μέλη: Τάσος Εγγλέζος, Τίτος Κοκκινέας, Νίκος Κυτόπουλος, Βασίλης Λιόγκαρης, Πετρούλα Νικολοπούλου, Αριστείδης Πετρόπουλος, Νίκος Σταφυλοπάτης. Επίτιμα μέλη: Βάσος Γεωργίου, Δημήτρης Τσιμπουκίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ