Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΤΑ
Κάλεσμα ενιαίας αγωνιστικής δράσης

Συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στο πλαίσιο της χτεσινής 24ωρης απεργίας του κλάδου

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους, να εξασφαλισθεί η ενιαία δράση του κλάδου αλλά και με τους δημότες και τους άλλους κλάδους, ανέδειξε η χτεσινή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με αποχή. Την ανάγκη να αναπτυχθούν ταξικοί αγώνες καταδεικνύουν και οι απολύσεις συμβασιούχων που φαίνεται να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που έγινε στην πλατεία Ομονοίας απηύθυναν χαιρετισμό συνδικαλιστές από την Πετρούπολη, την Καισαριανή, την Ηλιούπολη και το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης και αποκάλυψαν το ρόλο της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ που στηρίζει το σύνολο των αντεργατικών πολιτικών. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου.

Επίσης, συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων, διαδήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, την υπεράσπιση των ΣΣΕ κλπ.

Οι ταξικές δυνάμεις έκαναν για άλλη μια φορά καθαρό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε κάθε επίπεδο. Να συμβάλλουν στην ενιαία δράση του κλάδου και των άλλων κλάδων, να εξασφαλισθεί κοινό πλαίσιο αιτημάτων με τους δημότες διεκδικώντας καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων, κατάργηση των τροφείων και των δημοτικών τελών και άλλα.

200 απολύσεις και στον Κορυδαλλό

Στο δρόμο οδηγούνται οι περίπου 200 συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, το επόμενο διάστημα μέχρι και το Δεκέμβρη, που απασχολούνται στο Δήμο Κορυδαλλού από ένα έως και πέντε χρόνια, όπως καταγγέλλει ο Κ. Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο. Ηδη η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) έχει ανακοινώσει σε ένα κομμάτι των συμβασιούχων ότι δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, οι οποίες λήγουν αυτές τις μέρες. Οι ίδιοι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ανακοίνωση έκανε προχτές η δημοτική αρχή (ΝΔ) Ηλιούπολης στους 53 συμβασιούχους που απασχολεί στη δημοτική επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ