Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα
  • Το ΠΑΜΕ καλεί μαζικά στην 24ωρη απεργία για όσους εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ και δίωρη στάση εργασίας για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

«Πάρτε πίσω τη σύμβαση της ντροπής!», διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, που καλούν δασκάλους και νηπιαγωγούς σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ορίστηκαν για τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη, με αιχμή την υπόθεση της κατάπτυστης σύμβασης των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα έχει 24ωρη απεργία για όσους εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ και δίωρη στάση εργασίας για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Απεργιακή συγκέντρωση - κινητοποίηση αποφασίστηκε για τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ διευκρινίζει σχετικά με την κήρυξη της απεργίας: «Κάτω από την πίεση των ίδιων των συναδέλφων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, το ΔΣ της ΔΟΕ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 22/11/2010 (24ωρη για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και δίωρη στάση εργασίας για τους υπόλοιπους) και συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, για το μείζον ζήτημα της εργασιακής ομηρίας και απλήρωτης εργασίας, που έχει ενταθεί με το διορισμό χιλιάδων συμβασιούχων ημερομίσθιων εκπαιδευτικών από τα ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς, παρά την επιμονή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για 24ωρη απεργία όλου του κλάδου, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, με ένα λάιτ πλαίσιο αιτημάτων, "φόρτωσε" την κινητοποίηση στις πλάτες των απλήρωτων αναπληρωτών του ΕΣΠΑ, τη στιγμή που (και με τα ΕΣΠΑ και με τη σύνδεση "νέου" σχολείου - καλλικράτειας ΤΑ) επιχειρείται, εκτός από τη μορφωτική υποβάθμιση, χτύπημα της μόνιμης δουλειάς και γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Παρ' όλα αυτά, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, για να διευκολύνει την αναγκαία αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή εργασιακή λαίλαπα, στήριξε έστω κι αυτή τη μορφή και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους κινητοποιήσεις, όπου πραγματοποιηθούν τέτοιες, με το μπλοκ και το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απαιτεί:

  • Ενταξη των συμβασιούχων του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές.
  • Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.
  • Εξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ