Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Κοινή θέληση για συνέχεια της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης

Τη θέλησή τους να δώσουν συνέχεια στην κοινή πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας, εξέφρασαν οι Πολιτικές Νεολαίες της χώρας μας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για να παρουσιάσουν την κοινή τους ανακοίνωση και το κάλεσμά τους στην απογευματινή πορεία. Η ΚΝΕ, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η ΟΝΝΕΔ, η Νεολαία Συνασπισμού - ΕΑΝ και η Νεολαία ΔΗΚΚΙ ζητούν με την ανακοίνωσή τους «την άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τις τουρκικές φυλακές, την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση των κελιών τύπου -F ("λευκά κελιά")».

Για τη σημασία αυτής της κοινής πρωτοβουλίας, που εκφράζει ένα ευρύ πολιτικό φάσμα και μπορεί να συνεχιστεί, μίλησε ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Σημείωσε, επίσης, ότι η κίνησή τους αναφέρεται όχι μόνο στις φυλακές, αλλά συνολικά στο «πρόβλημα καταπάτησης των ανθρωπίνων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών της Τουρκίας με την ανοχή κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

«Αυτός στον οποίο δείχνει η ελληνική κυβέρνηση την αλληλεγγύη της δεν είναι ο τούρκικος λαός, αλλά το φασιστικό τουρκικό κράτος», είπε από την πλευρά του ο Αρης Ξυδάς, εκπρόσωπος της Νεολαίας ΔΗΚΚΙ, ενώ ο Αριστομένης Συγγελάκης, από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε «πού είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις», που ευαισθητοποιούνται μόνο για ζώα υπό εξαφάνιση...

Τέλος, η Μαρία Σιρεγγέλα, από την ΟΝΝΕΔ κι ο Διομήδης Τόλιος από τη Νεολαία Συνασπισμού - ΕΑΝ αναφέρθηκαν στην ανάγκη πλατιάς ενημέρωσης του κόσμου και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν, επίσης, Τούρκοι αγωνιστές και μέλη της Επιτροπής, που επισκέφτηκε πρόσφατα την Κωνσταντινούπολη, που χαιρέτισαν την πρωτοβουλία των Πολιτικών Νεολαιών και επισήμαναν την ανάγκη να συνεχιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ