Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες αυλαίες

«Νταντάδες» στο θέατρο «Ζίνα»
«Νταντάδες» στο θέατρο «Ζίνα»
Τους «Νταντάδες» του Γιώργου Σκούρτη παρουσιάζει από αύριο, το θέατρο «Ζίνα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Τάκη Χρυσικάκο. Το έργο - με καθαρό πολιτικό μήνυμα ενάντια στην εξουσία, με χαρακτήρες εμπνευσμένους από το Θέατρο Σκιών και τον Μπιγκ Μπράδερ του Οργουελ - ήταν το πρώτο έργο του συγγραφέα και ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης (σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη με πρωταγωνιστές τον Θύμιο Καρακατσάνη, τον Γιάννη Μόρτζο και τον Νίκο Μπουσδούκο). Το θέμα του - «αντίσταση στην κάθε είδους εξουσία» - είναι διαχρονικά επίκαιρο και η ρεαλιστική γλώσσα της γραφής συναρπάζει και ευαισθητοποιεί τους θεατές κάθε ηλικίας και εποχής.

Ο Ακης Σακελλαρίου, η Ναταλία Δραγούμη, ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Αντώνης Λουδάρος ανεβάζουν για μία ακόμη φορά τα «Απαντα» του Σαίξπηρ, με τον τίτλο «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, στο θέατρο «Ροές». Μετάφραση - σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Σκηνικά - Κοστούμια: Βίκυ Ρουμπέκα. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος. Μουσική - διασκευή στίχων «Οθέλλου»: Nivo.

Ο σκηνοθέτης των πολυσυζητημένων «Νο 44», «Πέναλτι», «Penetrator», «Πάκμαν» και του βραβευμένου «BUG» Γιώργος Παλούμπης επιλέγει να κάνει την πρεμιέρα του ως καλλιτεχνικός συν-διευθυντής στο θέατρο «Βικτώρια» με το ρεαλιστικό έργο του Michael Weller «50 Λέξεις», που παρουσιάζεται από αύριο, στην Κεντρική Σκηνή. Παίζουν: Μαρία Τσιμά και Χρήστος Σαπουντζής. Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης. Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας.

Αρχισαν, στον Κάτω Χώρο του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου», οι παραστάσεις του έργου του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Μια τεράστια έκρηξη», μια «εκρηκτική» κωμωδία σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Κώστα Γάκη. Μουσική - στίχοι: Κώστας Γάκης. Σκηνικά - κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου. Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης. Παίζουν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Μαρία Φιλίνη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org