Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Η τραγωδία να τα έχεις τετρακόσια

1. Δεν αντέχω τους αφελείς και παραμυθιασμένους. Ολους όσους μιλάνε μετά τις εκλογές για το νέο αέρα που φυσάει μέσα και πάνω από την πατρίδα, με αφορμή τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι νεκροθάφτες της Τρόικας διαλέγουν το φέρετρο που θα μας χωρέσει όλους.

2. Η αισθητική των δύο κατά φαντασίαν μονομάχων στην Αθήνα ήταν μοναδική: ο Κακλαμάνης μιλούσε ως επί το πλείστον με μισόκλειστα μάτια σαν ναρκωμένο φίδι, ενώ ο Καμίνης εμφανιζόταν με ύφος Αγίου Φανουρίου έτοιμου για κάθε θαύμα. Ο Καμίνης είναι η νέα ζαχαρωμένη καραμέλα που θα μοιράζει ως αδιάσειστη μαρτυρία της επιτυχίας του ο Γιωργάκης. Οσο για τον Κακλαμάνη, νέο παιδί είναι, θα βρει το δρόμο του. Δεν βοήθησε το ΛΑ.Ο.Σ., αλλά υπάρχει και η «Χρυσή Αυγή»...

3. Μολονότι η ηλιθιότητα ευδοκιμεί κυρίως στους ακροδεξιούς κύκλους, πάντα εμφανίζεται η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Χωρίς να καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λόγω χαρακτήρα, έχει δικαίωμα ελευθέρας εισόδου στο στάβλο της Ακροδεξιάς. Αντιμετωπίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του με περιφρόνηση και απρέπεια, μετατρέποντας σε αρένα κάθε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετέχει.

4. Η τρόικα αντιγράφει τις πράξεις του επισκόπου Βερντέν το 1711. Δεν θ' αργήσουν, όπως και τότε, να κρατήσουν αρχείο της κατάστασης της σκέψης μας. Εκμεταλλεύονται την υποταγή του Γιωργάκη για να μας ανακρίνουν. Θα ρωτούν: Αμφισβητήσατε κάποτε εκουσίως την αλήθεια του οικονομικού μας συστήματος; Εκφράσατε δημοσίως την άρνησή σας για το ευρώ; Τι ποινή πιστεύετε ότι σας αξίζει - φυσικά σε ευρώ - και σε πόσο χρόνο θα το ξεπληρώσετε;

5. Η τυραννία της Ευρώπης στην πατρίδα μας συντηρείται από μια κάστα συμβιβασμένων διά βίου ΠΑΣΟΚων που είναι αδιάφοροι και δύσπιστοι απέναντι στο λαό. Εκπαιδευμένοι στην υποκρισία, αφιερώνουν την ύπαρξή τους στην υπηρεσία των λειτουργών κάθε τράπεζας. Μέσα στον ανάστατο κόσμο διασπείρουν την αμφιβολία, και για όσους επιχειρούν να τους αμφισβητήσουν, ονειρεύονται μεθόδους που μόνο ο μωσαϊκός νόμος γνωρίζει. Ολοι αναρωτιούνται πώς φτάσαμε ως εδώ, σ' αυτήν την ασφυκτική κηδεμονία της Τρόικας, που εξουθενώνει ένα λαό παραδομένο στους τσαρλατάνους.

6. Ολη αυτή η ακολουθία από οικονομολόγους παντοειδούς προέλευσης καθιστούν το κέντρο της Αθήνας το μεγαλύτερο θέατρο των τοκογλύφων. Ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει. Διαιωνίζει το είδος των πολιτικών που χάνονται σαν φευγαλέες σκιές. Η επιτυχία των Ευρωπαίων ηγετών έγκειται στο ότι εμφανίζονται στη ζωή μας σαν φιλάνθρωποι χριστιανοί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ασέβεια σε βάρος του Ελληνα και γι' αυτήν την ασέβεια θα πληρώσει ο Γιωργάκης.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ