Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσπαθούν να «λουστράρουν» την αντιαγροτική ΚΑΠ

Κοροϊδία η «αγροτο-διατροφική» ΚΑΠ για μια οικονομία που αρνείται να καλύψει τις ανάγκες της με ίδια παραγωγή αγροτικών προϊόντων

Να «λουστράρει» την πολιτική που στηρίζει την κερδοσκοπία των μονοπωλίων σε βάρος της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων επιχείρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την ομιλία του στο «Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για τη βελτίωση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων», που έγινε χτες στις Βρυξέλλες.

Στο «φόρουμ», όπου βρέθηκαν εκπρόσωποι των πολυεθνικών τροφίμων και φορέων που στηρίζουν την ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε πως απαιτούνται συντονισμένες πολιτικές από τον 1ο και 2ο πυλώνα της νέας ΚΑΠ, για έλεγχο της αγοράς, ώστε να προστατεύεται το εισόδημα των παραγωγών και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Αυτό αποτελεί προκλητική κοροϊδία, γιατί η ΚΑΠ αυτό που έκανε μέχρι τώρα, ήταν να επιδεινώσει τη θέση των αγροτών, να συρρικνώσει την αγροτική παραγωγή, να γιγαντώσει το έλλειμμα του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου και να ακριβοπληρώνουν τα αγροτικά προϊόντα τα λαϊκά στρώματα.

Ο Κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε ακόμα στο παρατηρητήριο τιμών, μια πολιτική που προωθεί η ΕΕ και η Κομισιόν, αλλά δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα θετικό ούτε στους αγρότες, ούτε στους καταναλωτές. Γιατί, για παράδειγμα, τι πρόσφερε το παρατηρητήριο τιμών στα καύσιμα, στους αγρότες και τους καταναλωτές;..

Το πρόβλημα που υπάρχει δε θα λυθεί και αν γίνει μια νέα συνολική ρύθμιση ενόψει και της νέας ΚΑΠ, όπως επίσης είπε στο «φόρουμ» ο Κ. Σκανδαλίδης. Αυτό που είπε ο υπουργός αποτελεί άλλο ένα σλόγκαν εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού. Η προοπτική βρίσκεται στην παραγωγή εγχώριων τροφίμων φτηνών και ποιοτικών για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού. Πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης που θα παράγουν όχι για το καπιταλιστικό κέρδος αλλά για τις διατροφικές ανάγκες. Με κεντρικό σχεδιασμό και συνεταιριστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής μειώνεται το κόστος παραγωγής, αξιοποιούνται καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις, μειώνεται η ανεργία και η φτώχεια, αναπτύσσεται η αγροτική οικονομία και η ύπαιθρος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προεκλογικός εμπαιγμός με ...«Καλλικράτη»(2010-11-04 00:00:00.0)
Δε φτιάχνουν με ψέματα οι τιμές(2010-02-24 00:00:00.0)
Απάντηση με συντονισμένο και δυνατό αγώνα(2010-01-26 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται η αντιαγροτική πολιτική(2010-01-10 00:00:00.0)
Η κερδοφορία καταδικάζει τους λαούς σε πείνα(2008-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ